Home Proud on Stage

  Proud on Stage

  698
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 14/10/2017
  Hele dag

  Locatie
  Stadsschouwburg De Harmonie

  Categorieën


  Het wereldberoemde Top Secret Drum Corps uit het Zwitserse Basel, komt op zaterdag 14 oktober naar de tweede editie van Proud on Stage. Dat is een totaaltheaterspektakel in Stadsschouwburg De Harmonie met show, muziek, dans en percussie van topniveau. Naast Top Secret, dat voor hun optredens de hele wereld over reist, zijn onder andere ook zangeres Elske DeWall, het Pasveerkorps en dansgroep Avant Garde Collective, winnaar van het popuaire tv-programma Battle on the Dancefloor, onderdeel van het programma.

  Top Secret werd bij het grote publiek bekend na hun optredens op de Edinburgh Tattoo, de grootste en meest bekend Taptoe van de wereld. Onlangs traden ze nog op in de Royal Albert Hall in Londen, terwijl de Britse koningin Elizabeth ze een jaar eerder had uitgenodigd om haar jubileum te vieren. Niet alleen de leden van Top Secret gaan de wereld over. Filmpjes van hun optredens zijn als een toonbeeld van Zwitserse precisie al vele miljoenen keren bekeken.

  Proud on Stage heeft uitstekende contacten met de leiding van Top Secret en mede daardoor ging een lang gekoesterde wens in vervulling. “Het is fantastisch dat we deze topact weer naar Leeuwarden hebben kunnen halen”, zegt artistiek leider Piet van Houten. “Het belooft een uniek optreden te worden, want je krijgt bijna nooit de kans om in een theater zo ontzettend dicht op de 22 performers te zitten. Top Secret staat garant voor spektakel. Of je nou iets hebt met showkorpsen of niet: dit moet je eens gezien hebben“.

  Proud on Stage is ontstaan uit de organisatie van Taptoe Leeuwarden. Vorig jaar werd de eerste editie goed bezocht. De organisatie richt zich nu niet alleen op showkorpsen. “We willen toptalent in de show-, muziek-, zang-, dans- en korensector een nieuw podium bieden”, zegt Van Houten. “Door ook nog eens cross-overs te maken tussen verschillende kunstvormen, proberen we de jeugd enthousiast te maken om zelf ook hun talenten te gaan ontdekken en te gaan performen.”

  Bij de tweede editie van Proud on Stage is er bijvoorbeeld een samenwerking tussen de Leeuwarder brassband Soli Brass en de Friese zangeres Elske DeWall, die momenteel bovenaan de hitlijsten staat. “Amerikaanse producenten werken daarnaast aan een bijzondere samenwerking tussen slagwerkgroep European X uit Almere en popkoor First Beat uit Leeuwarden”, zegt de artistiek leider. "Maar we zijn ook heel blij met de deelname van Avant Garde: een van de meest toonaangevende dansgroepen van Nederland.”

  Daarnaast zijn er tijdens Proud on Stage ook nog optredens van het theatrale popkoor Djemm uit Waalwijk (winnaar van korenfestival Balk), het Leeuwarder Pasveerkorps, Bicycle Showband Crescendo Opende en Advendo Sneek. “Die laatste drie showkorpsen doen allemaal mee aan het prestigieuze Wereld Muziek Concours en Proud on Stage is dan een interessant podium om het publiek eens een keer op een andere manier te bespelen", aldus Van Houten. “Na het succes van vorig jaar verzorgt T-Brass daarnaast de afterparty tijdens het avondprogramma.” Toegevoegd aan het Proud on Stage programma: Showband Takostu Stiens.

  De tweede editie van Proud on Stage vindt op 14 oktober plaats in de grote zaal van De Harmonie. Er zijn voorstellingen om 14:30 en 19:45 uur. De voorverkoop voor het evenement is inmiddels gestart. Kaarten zijn te koop aan de kassa van De Harmonie en via www.proudonstage.nl.