Home Take One, alle noordelijke (WMC) showkorpsen op één evenement

  Take One, alle noordelijke (WMC) showkorpsen op één evenement

  264
  0
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 30/04/2022
  14:00 - 16:30

  Locatie
  Voetbalvereniging Opende

  Categorieën


  Primeur Wereld Muziek Concours-shows Noordelijke showkorpsen bij ‘Take One’

  De noordelijke showkorpsen die deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) laten op zaterdag 30 april 2022 hun nieuwe WMC-show aan elkaar en aan het grote publiek zien. Het evenement, dat heel toepasselijk ‘Take One’ heet, is voor de showkorpsen de eerste grote testcase voor het WMC. De instructieleden van de korpsen voorzien elkaar tijdens het evenement van tips en tricks. Ter ere van het 100-jarig bestaan van Bicycle Showband Crescendo vindt Take One 2022 plaats op sportcomplex De Veste in Opende. Het evenement is toegankelijk voor publiek.

  Er is bewust gekozen om Take One al vroeg in het jaar op de agenda te zetten. Instructieleden krijgen dan alle tijd om de commentaren mee te nemen in de verdere ontwikkeling van de show in de aanloop naar het WMC. De instructieleden en een extern jurylid kijken naar het muzikale boek, het visuele ontwerp van de shows en het effect van de showelementen. Na de shows geven ze elkaar tips om de shows nog beter te maken.
  Na noodgedwongen pauze door corona staan de korpsen te springen Take One wordt gezamenlijk georganiseerd door en voor de deelnemende korpsen. De woordvoerder namens de organisatie, Gerrit de Roos laat weten dat de verenigingen na een periode van twee jaar, waarin bijna niets kon door corona, de korpsen staan te springen. De Roos: ”We zijn blij dat we eindelijk weer de wei in kunnen. De bands en instructieteams willen elkaar en het publiek weer wat moois voorschotelen na een gedwongen pauze van twee jaar. De verschillende instructieteams kennen elkaar goed en werken al veel samen. Dat bepaalt ook de open sfeer tijdens het geven van tips en feedback tijdens dit fantastische evenement.”

  Deelnemers Take One 2022
  Behalve Bicycle Showband Crescendo zijn dit de overige deelnemers:
   Advendo Sneek
   Pasveer Leeuwarden
   Takostu Stiens
   Jeugdkorps Crescendo
   Jong Advendo
   Jong Pasveer

  Bezoekers betalen bij de ingang een kleine bijdrage van € 4,– voor de dekking van de onkosten. Er is een beperkte mogelijkheid tot pinnen, contant betalen heeft de voorkeur.