Home Taptoe Klundert

  Taptoe Klundert

  408
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 09/06/2018
  20:00 - 22:30

  Locatie
  Evenementen terrein aan de Vestkant

  Categorieën


  Op zaterdagavond 9 juni organiseert Slagwerkkorps Oranje Garde uit het West-Brabantse Klundert voor de 3e maal Taptoe Klundert. Na de succesvolle edities van 2014 en 2016 is de vereniging er weer in geslaagd om een mooi programma samen te stellen.

  WIE

  Natuurlijk zal het eigen slagwerkkorps een optreden verzorgen waarin het vernieuwde repertoire ten gehore zal worden gebracht met eveneens nieuwe choreografie. Ook het trotse jeugdkorps van Oranje Garde zal zich laten zien. Dat jeugdkorps heeft afgelopen maanden een complete metamorfose ondergaan. Alle instrumenten zijn tot op het laatste schroefje uit elkaar geweest en hebben een prachtige nieuwe kleur gekregen. Samen met de vernieuwde kleding maakt dat het plaatje compleet – een volledig andere uitstraling, passend bij de senioren, maar toch anders.

  Op deze taptoe zal de jeugd zich met een korte show voor het eerst met hun nieuwe instrumenten en kleding presenteren.

  Daarnaast zal Showkorps Concento uit Breda hun show “Fusion” presenteren. Verder zal Mallet-Percussionband “Drumband Rhenen” naar Klundert komen met hun nieuwe programma “Simply the Best” Zangeres Esther Gijsbertsen zal dit optreden vocaal begeleiden waardoor dit een bijzonder optreden zal gaan worden. Drumband Rhenen heeft veel werk gestoken in deze show en dat zal zeker zichtbaar zijn.

  Jachthoornkorps Showband Urk zal hun bijzondere sound en show aan de Klundertse bevolking presenteren in de show “The Sound of Nature”. Op het WMC in Kerkrade vorig jaar waren zij een positieve verrassing met een prachtige tweede plaats in de First Division. Daarmee heeft het korps zich definitief bewezen en inmiddels zijn zij een graag geziene gast op veel taptoes.

  Showkorps Excelsior uit Delft reist ook af naar Klundert en zal hun show “Live your Life” laten zien en horen.

  Delft kent een lange traditie van (deels militaire) taptoes en het is dan ook niet verwonderlijk dat Excelsior tot de topkorpsen van Nederland gerekend mag worden. Excelsior heeft een brede bezetting met o.a. een uitgebreide fluitsectie, waardoor de muzikale arrangementen een eigen klankkleur krijgen. Samen met een strakke choreografie maakt dit een bijzonder korps met een lange staat van dienst.

  Met Show- &Marchingband Amigo uit Leiden staat er nog een topkorps op het programma. Zij zullen hun show “Coldplay” ten gehore brengen. Amigo heeft inmiddels een lange lijst bijzondere optredens achter de rug. Bijvoorbeeld op de Glasgow Tattoo. Later dit jaar staan ze op het programma van de Belfast Tattoo. Hun strakke uniformering en uitstraling dwingt meteen respect af. Zij maken het programma compleet en hiermee heeft Oranje Garde met korpsen uit Breda, Rhenen, Urk, Delft en Leiden, een mooi programma samengesteld met veel afwisseling in muziek en choreografie.

  WAAR

  In Klundert, op het evenemententerrein aan de Vestkant. Dit is een locatie in één van de bastions van de oude vestingwerken en dit biedt door de natuurlijke omwalling een mooie sfeer voor deelnemers en publiek. Een deel van het terrein zal voorzien worden van zitplaatsen, maar eerdere edities hebben geleerd dat mensen soms ook hun eigen tuinstoel meenemen om op een ontspannen sfeervolle manier van de taptoe te genieten. Op het terrein is eten en drinken verkrijgbaar.

  Kaartverkoop aan de kassa voor € 5,- p.p. (t/m 12 jaar € 2,-) en in de voorverkoop bij Primera van de Berghe in de Voorstraat vanaf 26 mei

  De taptoe begint om 20:00u precies, vanaf 19:00u zal de kassa open zijn en het veld toegankelijk voor publiek. Na afloop van de taptoe zal de muziek nog doorklinken kan er onder het genot van een drankje teruggekeken worden op een hopelijk geslaagd evenement.