Home Parade en Taptoe Landgraaf

  Parade en Taptoe Landgraaf

  238
  0
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 25/09/2022
  13:30 - 16:00

  Locatie
  FC Landgraaf

  Categorieën


  Met ’s middags een grote taptoe en een streetparade met internationaal bekende korpsen en in de avonduren een vuurwerkshow, viert Landgraaf op zondag 25 september het 40-jarig bestaan van de gemeente. Aan de parade en taptoe doen naast tien Landgraafse verenigingen ook vijf bekende gastkorpsen mee: Jong Kunst en Genoegen uit Leiden, de Maastrichtse Verkennersband, de Venlo Caledonian Pipeband en uit Heerlen de Corio Showband en jachthoorn- en trompetterkorps Edelweiss.

  Namens de gemeente hebben Jan Heinrichs en Paul Baur de middag en avond georganiseerd, daarbij ondersteund door een aantal vrijwilligers. Fieldmanager van het evenement is Patrick Scheffer. Onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’, is het evenement vanzelfsprekend gratis toegankelijk.

  Parade en taptoe

  De streetparade begint zondagmiddag 25 september vanaf 13.30 uur vanuit sportpark Heigank. De route is als volgt: Heigank, Brunssummerweg, Debetslaan, 1213 Laan, Oude Landgraaf, Aan de Voeëgelsjtang, Hoogstraat, Wilhelminastraat, Willem Alexanderstraat, Gatestraat, Clausstraat, Wilhelminastraat, Beuteweg en aankomst op sportpark Heigank.

  De grote taptoe start om 15.30 uur op het hoofdveld van FC Landgraaf op sportpark Heigank. Die duurt ongeveer twee uur. De speaker is Fer Kousen, bekend van het WMC.

  Naast de genoemde toonaangevende gezelschappen van buiten Landgraaf zijn veel plaatselijke verenigingen van de partij. Dat zijn harmonie Sint Caecilia Nieuwenhagen, fanfare Abdissenbosch, Barbara GA, harmonie Laura Lauradorp, fluit- en tamboerkorps Sint Paulus Schaesberg, fanfare Elisabeth Groenstraat, fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide en fanfare Victoria Rimburg. Ook de schutterijen Sint Joseph Waubach en Sint Hubertus Schaesberg geven acte de présence.

  Kijk voor meer informatie over deze taptoe op de website van de organisatie