Home Taptoe Waddinxveen

  Taptoe Waddinxveen

  574
  0
  Kaart niet beschikbaar

  Datum/Tijd
  Date(s) - 07/05/2022
  19:30 - 22:30

  Locatie
  Voetbalvereniging ASW Waddinxveen

  Categorieën


  1922Voor het eerst in Waddinxveen wordt een taptoe (muzikale parade) gehouden;  op zaterdag 7 mei op het terrein van voetbalvereniging ASW aan de Sniepweg. 

  De Stichting Nationale Feestdagen Waddinxveen heeft dit muzikaal evenement samengesteld. Het plan hiervoor bestond twee jaar geleden al toen burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en de stichting een taptoe in gedachten hadden ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding van Nederland.

  Er geven zes bands acte de présence, vanaf 19.30 uur. Zo komt de show- en marchingband van drumfanfare Amantius uit Den Bosch naar Waddinxveen. Het orkest met zo’n 55 leden tussen de 18 en 60 jaar, is vaak te zien en te horen bij corso’s, concoursen en fanfares in binnen en buitenland. De showband Takostu bestaat uit 40 leden die een gemiddelde leeftijd van 18 jaar hebben. Het instrumentarium van de showband bestaat uit marstrommen en zwaar slagwerk zoals bassdrums, bekkens en timp-toms, dwarsfluiten en piccolo’s. Marchingband Exempel wordt gezien als het vlaggeschip van muziekvereniging Exempel uit het Brabantse Empel. Het bestaat uit bijna 60 muzikanten. De Red Hackle Pipe Band uit het Belgische Putte is één van de allereerste Schotse doedelzakbands in België en het Dordtse korps Jubal heeft een overvolle prijzenkast en de status van publieksfavoriet. Ook komt het jachthoornkorps uit Urk komt naar Waddinxveen.

  De gratis tickets zijn via snfwaddinxveen.nl te reserveren. Alleen uitgeprinte tickets geven toegang.