Home Uitvoering Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk"

  Uitvoering Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”

  131
  0
  Kaart wordt geladen...

  Datum/Tijd
  Date(s) - 02/02/2019
  19:30 - 22:00

  Locatie
  Sportcentrum Eekeburen

  Categorieën


  Na een jaar met vele hoogtepunten en mooie uitstapjes in binnen-en buitenland treedt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” zaterdag 2 februari weer “thuis” op tijdens haar jaarlijkse uitvoering in ‘Sportcentrum Eekeburen’. Tijdens deze avond kunt u genieten van optredens van de 2Xtreme Kids, de 2Xtreme Cadets, de 2Xtreme Juniors, United-Northern Winterguard en WooDi Percussion Ensemble. Zij laten hun nieuwe show zien waarmee ze dit seizoen op jacht gaan naar nieuwe successen.

  Uiteraard kunt u ook genieten van nieuwe & vernieuwde muziek van het A-Korps en ook de Boom Boom Boys, vorig jaar de grote afwezige, treden op.

  Kortom: een spetterende avond die u niet wilt missen. Noteer deze avond in uw agenda, leg een knoop in uw zakdoek of zet een kruisje op uw hand.

  Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
  Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.