Show-, Marching- en Concertband Flora Band Rijnsburg gaat op zaterdag 29 juli voor de tiende keer naar het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Gaan de mannen van de Flora Band op hun persoonlijke jubileum opnieuw met prijzen naar huis?

Voor de Flora Band is het de reis naar het WMC geen onbekende. Tijdens de laatste editie van het WMC, in 2013, behaalde de Flora Band een tweede plaats op het onderdeel mars. Een prestatie van wereldformaat, zeker gezien de stevige concurrentie. Maar gaat de Flora Band alleen maar naar Kerkrade om te kijken wie er ook al weer de beste was? Flora Band voorzitter Wilfried de Mooij: ‘Op zo’n groot evenement mag de Flora Band gewoon niet ontbreken. Alle grote namen zijn aanwezig. Zowel bij de orkesten als bij de impresario vanuit de hele wereld. Mensen die een taptoe willen gaan organiseren in de toekomst kijken in Kerkrade wat er zoal te koop is’.

Elke editie van het WMC betekent voor de muzikanten een aanslag op hun vrije tijd. De voorbereidingen worden hoe meer hét weekend nadert steeds intensiever. Wilfried: ‘Het kost inderdaad heel veel energie om het beste bij iedereen naar boven te halen. Dat geldt zeker voor het instructieteam, maar ook voor de mensen zelf. Het is wel heel mooi om te zien dat met z’n allen hetzelfde doel nastreven het groepsgevoel verstevigd. Twee weken gelden hadden we nog een mooi optreden in het Duitse Iserlohn waar stevig aan de conditie, maar ook aan de gezelligheid is gewerkt!

Alle neuzen staan nu dezelfde kant op en dat is heel belangrijk voor een goed resultaat’.

Op zaterdag 15 juli organiseerde de Flora Band in eigen dorp een WMC try-out. Samen met collega-muzikanten Excelsior Delft en St. Ceacilia Voorhout zorgde dit voor een tribune vol op het Rijnsburgse sportpark en werd het echte WMC-gevoel gecreëerd. De presentator hield zich volledig aan het huidige protocol en ook was er een echte jury op het veld aanwezig. Een goed moment om eens te kijken hoe het er op het moment voorstaat. Wilfried: ‘We gaan dit jaar met veel jonge gasten die nog nooit op het WMC hebben gelopen. Wat dat betreft was deze try-out een hele goede repetitie. In het echt zal het ongeveer hetzelfde gaan. We hebben alle elementen in onze mars laten zien, inclusief slow-pass, bochten en tempowisselingen. Ook de show is echt “British”. En dat is waar we voor staan, het meest Engelse korps onder de Nederlandse korpsen’.

Op zaterdag 29 juli moet het gaan gebeuren. ’s Ochtends de mars en ’s middags de show. Met een bus supporters achter zich aan zullen de mannen van de Flora Band in alle vroegte naar Kerkrade vertrekken. Wilfried: ‘We zijn er klaar voor, we gaan daar gewoon KNALLEN. Wat de punten betreft laten we ons, net als andere jaren, verrassen!’