Op zondag 9 juli jl. wisten vele honderden fans de weg te vinden naar sportpark de Vliet waar K&G zijn try-out hield voor het komende Wereld Muziek Concours. ‘s Morgens vroeg druppelden de eerste fans binnen en zochten een goed plekje langs het veld waar de S&MB nog druk aan het oefenen was. Inmiddels werden door de vele vrijwilligers de bar, een BBQ-tent, de PR-stand, een koffiebar en een opblaas-kasteel opgebouwd.

Om 13.00 uur gaf secretaris Peter Kessels met een korte speech de aftrap van het evenement en kon K&G 3 beginnen aan hun bijdrage aan deze middag. Lekkere muziek zette de toon met o.a. muziek van Borsato, Alicia Keys, een Nederlandse medley en een Latin medley. Een goed begin is het halve werk!

Na het optreden van K&G 3 was het de beurt aan de S&MB die het massaal aanwezige publiek trakteerde op een bijna perfecte mars. Op het nummer “Best of John Williams” werd het marsparcours gelopen met de diverse bochten en counters. Op enkele afgevallen petten na verliep het zeer goed en een groot applaus viel de mannen ten deel.

Met ongeveer 180 man werd het veld bezet tijdens een gezamenlijk optreden van de S&MB, Jong K&G, K&G 3 en tientallen oud-leden. Die oud-leden waren via de website opgeroepen om deel te nemen aan het evenement en stonden hun mannetje. Als K&G volgend jaar 90 jaar bestaat willen de organiserende leden meer oud-leden gaan betrekken bij dit jubileum en de komende maanden zullen er dan ook meer oproepen gedaan worden via de sociale media. Deze keer was het al zeer geslaagd te noemen en de reacties waren zeer positief.

Na de “Oude Hap” was het de beurt aan Jong K&G, die weer lieten zien dat, ondanks het kleine aantal leden, zij nog steeds in staat zijn om een goede show op de mat te leggen met een goed stuk muziek. Zij konden dan ook rekenen op veel applaus.

Het laatste onderdeel van de middag was de show van de S&MB “Another Night At The Opera”. Prachtig om te zien en heerlijk om te horen! Voor dit spektakel waren de fans en muzikanten van andere verenigingen naar Leiden gekomen en die konden zien en horen dat K&G nagenoeg klaar is voor deelname aan het WMC.

De middag werd afgesloten met een gezellig samenzijn waar lang nagepraat werd over wat er die middag te zien en te horen was. Maar ook oude verhalen werden opgehaald door de (oud-)leden tijdens hun tijd bij K&G. CD’s en t-shirts werden verkocht, er werd gegeten en gedronken en veel gelachen. Gelukkig was de pers er ook (krantenartikel Leidsch Dagblad is te vinden op deze pagina), met als resultaat een (ook weer eens) positief stuk over K&G. En laten we er van uitgaan dat er in de komende weken nog heel veel positief nieuws te melden is over de vereniging! De voortekenen zijn in ieder geval goed.

¬†Ga naar onze website voor meer foto’s en een krantenartikel.

Kunst en Genoegen (K&G)
Heeft K&G nog een introductie nodig? Binnen de Show- and Marchingband wereld is K&G in binnen- en buitenland een begrip. Zowel de S&MB, het jeugdorkest Jong K&G en het podiumorkest K&G 3 staan voor kwaliteit, en dat al bijna 90 jaar. Die kwaliteit heeft de vereniging de afgelopen jaren meerdere WMC titels opgeleverd. De eerste van totaal dertien vaandels werd in 1966 gewonnen en de laatste in 2013. Een schitterende vereniging dus!