Met ingang van 1 november 2019 zoekt Jeugdshowband Irene een nieuwe dirigent. Jeugdshowband Irene bestaat uit enthousiaste muzikanten in een brassband bezetting waar muzikaliteit en discipline hoog in het vaandel staan. Het repertoire bestaat voornamelijk uit mars- en showmuziek. Jeugdshowband Irene bestaat uit ca. 20 tot 30 jonge muzikanten tussen de tien en vijftien jaar oud. De leden hebben allen nog individueel muziekles en zijn (bijna) allemaal in het bezit van hun A-Diploma. De repetities zijn op de zaterdagochtend van 08.30 tot 10.30 uur.

Wij zoeken een enthousiaste en vakkundige dirigent/muzikaal leider die:
• Over voldoende didactische en pedagogische kwaliteiten beschikt om met jongeren en kinderen te werken;
• In het bezit is van het diploma conservatorium HaFaBra directie of daarvoor studerend, of je hebt een aantoonbaar vergelijkbaar niveau;
• Een heldere visie heeft op het door ontwikkelen van de jeugdshowband en in staat is jong en oud te motiveren en te enthousiasmeren;
• Goed kan functioneren in teamverband. Je bent samen met de slagwerkinstructeur en show- en exercitie instructie verantwoordelijk voor de prestaties van de jeugdshowband en overlegt met de jeugdcoördinator over de doorstroom van de oude leden, instroom van nieuwe leden en over de voortgang van individuele leden;
• Ervaring en affiniteit met marchingbands is een pré;
• Ervaring met het schrijven van nieuwe muziekstukken is een pré.

Heb je interesse gekregen, wil je ons attenderen op een geschikte kandidaat of heb je verder nog vragen over deze functie? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een mail naar secretaris@irene.nl of neem direct contact op met Peter van der Jagt, voorzitter van IRENE ede, via 06 22 79 73 97.

Algemene informatie Jeugdshowband Irene
Jeugdshowband Irene bestaat uit ca 20 tot 30 jeugdige en enthousiaste muzikanten tussen de tien en vijftien jaar. Naast de leden van de jeugdshowband hebben we ook de MusicKids. Dit zijn de leerlingen welke in opleiding zijn en waarvan er ieder jaar weer leerlingen doorstromen naar de Jeugdshowband.

We treden jaarlijks op tijdens diverse optochten, parades en taptoes door heel Nederland. Ook komen er steeds meer aanvragen binnen voor mooie parades in het buitenland. We nemen ook elk jaar deel aan minimaal 1 concours.

Het repertoire van jeugdshowband Irene bestaat voornamelijk uit een mars- en een showprogramma. De bezetting van Jeugdshowband Irene is een brassband bezetting bestaande uit trompetten, marching hoorns, baritons, trombones, sousafoon en slagwerk.

De jeugd coördinator heeft tweemaal per jaar overleg met het instructieteam waar we de in- en uitstroom van leden, de planning  voor het komende jaar en de voortgang van de jeugdshowband bespreken. De leden kunnen twee keer per jaar examen doen. Aan de hand van deze examens monitoren we de individuele voortgang van de leden. Het behalen van het B-Diploma behoort tot een vereiste voor de doorstroom naar de Showband.

De muzikale repetities vinden plaats op zaterdagochtend van 08;30 uur tot 10:30 uur. Het slagwerk en de blazers repeteren grotendeels gescheiden. In overleg met de slagwerkinstructeur kunnen delen van de repetities gezamenlijk gehouden worden.