De jongste marching-/ showband van Nederland heeft haar standplaats in Assen. In 2003 werd de band opgericht, met als doel een volwaardig ambassadeur voor de stad Assen te worden. De Mercurius marching-/ showband heeft zich in al die jaren flink bewezen in binnen- en buitenland op taptoes en streetparades (o.a. België, Duitsland en Frankrijk). Vanaf 2016 heeft de band haar gezicht ook meermaals laten zien op verschillende concoursen, waarbij mooie resultaten zijn behaald. In 2019 is de band Nederlands kampioen show Starklasse geworden tijdens het ODSC in Assen en ook tijdens het afgelopen WMC kwam de band met prijzen thuis. In de eerste divisie behaalde de band goud met onderscheiding op het onderdeel show en goud én de wereldtitel op het onderdeel mars.

De band bestaat uit ongeveer 33 leden variërend in leeftijd van ca. 14 tot 65 jaar. Qua instrumentarium is er zwaar koper (sousafoons, euphoniums, trombones), scherp koper (trompetten), hout (saxofoons, tenorsaxofoon, dwarsfluiten, piccolo) en slagwerk. De band heeft een Engelse stijl met af en toe een vleugje Amerikaans maar bovenal heeft de band een eigen identiteit. Op straat worden veelal marsen gespeeld en bij de show draait het (de afgelopen jaren) voornamelijk om het vermaken van publiek met herkenbare muziek. Vanwege de grote diversiteit in instrumentarium heeft de band daarbij ook een geheel eigen sound.

Plezier en enthousiasme zijn erg belangrijk, zowel tijdens repetities, optredens als daarbuiten. De band bestaat uit een hechte groep leden die samen lief en leed delen en ervan houden om samen nieuwe uitdagingen aan te gaan en het publiek te vermaken.

Wegens het stoppen van de huidige instructeur zijn we op zoek naar iemand die net zo enthousiast is als wij en die samen met ons nieuwe uitdagingen aan wil gaan.

Wij zoeken:
– Een algeheel muzikaal leider
– Iemand die zijn weg weet binnen de mars- en show wereld
– Iemand die kan arrangeren, componeren en dirigeren (diploma is een pré, maar zeker niet vereist)
– Iemand die oog heeft voor individuele leden en waar nodig muziek kan aanpassen op individueel niveau
– Iemand die bij voorkeur ervaring heeft met het schrijven en/of instuderen van choreografieën (is geen eis)
– Iemand die enthousiast is en dit enthousiasme kan overbrengen op de leden
– Iemand die kennis heeft van zowel koper als hout en bij voorkeur ook van slagwerk
– Iemand die beschikbaar is op de dinsdagavond (en in overleg ook voor extra repetities)
– Iemand die hart heeft voor de vereniging en graag onderdeel wil uitmaken van onze leuke groep.

Geïnteresseerd?
Om nog meer over ons te weten te komen kun je een kijkje nemen op onze website (www.mercurius-assen.nl) of op een van onze socials (Facebook, Instagram). Heb je nog vragen of ben je enthousiast geworden en wil je kennis met ons maken stuur dan een mail naar info@mercurius-assen.nl of neem contact op via 06-11071651.