Een GOUDEN medaille is de beloning die we hebben gekregen van de jury voor onze show “Airborne” die zondag 9 juli op de grasmat van het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade tijdens Wereld Muziek Concours werd neergelegd!!!

De jury beoordeelde onze show met 80.00 punten, en hiermee dus een gouden plak in de showwedstrijden in de First Division. Een geweldige prestatie, zeker als je bedenkt dat wij pas sinds 2014 show lopen!

Wij gaan nu van een welverdiende vakantie genieten en zullen ons eerste optreden tijdens de Bloemencorso in Leersum op 19 augustus hebben. Verder staan er nog een aantal mooie taptoe’s en streetparades op het programma, check onze agenda voor alle info!

Tot slot 2 linkjes, 1 linkje naar onze show op het WMC 2017 en het 2de linkje is naar een artikel in de Hoog en Laag over ons behaalde resultaat.

“Airborne” op het WMC 2017

Zie ook een artikel op de website van Hoog en Laag

Excelsior Renkum
De vereniging is opgericht op 24 september 1934 als mondaccordeonvereniging. Excelsior heeft in de loop der jaren verschillende metamorfoses ondergaan. Vanaf 1 maart 2013 is de naam veranderd in Excelsior Renkum en is de stijl van het korps vergelijkbaar met marching/showbands. Excelsior is sinds 2014 ook te bewonderen op de taptoe velden en timmert hard aan de weg. Zo werd in 2015 op het Concours Schiedam een promotie behaald naar de middenklasse show en de dagprijs werd mee naar huis genomen. In 2017 heeft Excelsior Renkum deelgenomen aan het WMC in Kerkrade op het onderdeel "Show" in de First Division, hier werd de show "Airborne" beloond met een gouden medaille. In 2018 is er deelgenomen aan het ODSC in Assen, hier werd Excelsior Nederlands Kampioen Show Middenklasse met een puntenaantal van 85,38, dit is een promotie naar de topklasse. 's Avonds werd Excelsior ook bekroond tot ODSC Kampioen en de publieksprijs en voucher voor Taptoe Groningen gingen ook mee naar Renkum! Het motto bij Excelsior is en zal altijd blijven dat we met elkaar muziek maken in een goede harmonie en sfeer.

1 reactie