Home Showkorpsen Jeugd Grote belangstelling Open huis Jong Euroband

Grote belangstelling Open huis Jong Euroband

293
0

Het onlangs gehouden Open Huis bij onze jeugdafdeling “Jong Euroband” is een ongekend succes geworden. Heel veel kinderen en hun ouders uit Rotterdam-Zuid en omgeving vonden de weg naar de Schalmei op deze zaterdagochtend. Uiteindelijk waren er maar liefst 27 jongens en meisjes met hun ouders naar het verenigingsgebouw gekomen om te zien wat “Jong Euroband” allemaal te bieden heeft!

Voorafgaande aan het Open Huis zijn er twee volle dagen muziekworkshops gegeven aan de groepen van de bovenbouw van de basisschool De Mare. Tijdens deze workshops waren de kinderen al erg enthousiast geworden en dat bleek wel aan de opkomst tijdens het Open Huis.

De geïnteresseerde kinderen en hun ouders kregen een breed programma voorgeschoteld om zodoende een goede indruk te krijgen van het reilen en zeilen binnen de jeugdafdeling. Natuurlijk werd besloten met optredens van het jeugdkorps, waaraan de belangstellende (nieuwe?) kinderen zelfs al mochten deelnemen. En dat zorgde natuurlijk voor de nodige hilariteit bij de ouders en overige bezoekers.

Het Open Huis werd beëindigd met een evaluatie van de ochtend met kinderen en ouders. Tevens was er gelegenheid voor het inschrijven voor het programma Music Kids. Dit is een oriëntatieperiode waarin de kinderen in 10 gratis proeflessen een kennismaking krijgen met de diverse instrumenten die bij Jong Euroband worden gebruikt. Ook wordt al een voorzichtige start gemaakt met Algemene Muzikale Vorming en krijgen de jongens en meisjes de eerste beginselen van het leren marcheren. Maar liefst 12 kinderen hebben zich hiervoor direct al ingeschreven! Dit aantal had aanmerkelijk méér kunnen zijn als vele kinderen niet al verplichtingen hadden aan een andere hobby op de dinsdagavond of zaterdagochtend.