Mathijs (23) speelt euphonium, heeft muziekdiploma D, en zit bij de Vollenhoofsch fanfare en Toutenburger Muzikanten . Hij heeft de spierziekte Limb Girdle, een progressieve spierziekte die de beenspieren, heup, en schouders verzwakt, maar ook de longen en het hart. Hiervoor is hij onder behandeling bij revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle, en in het UMC in Groningen. Mathijs zit in een elektrische rolstoel

Er worden door vrienden en familie al een tijdje diverse acties gehouden om geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van een rolstoelbus. Mathijs heeft een bruikleen bus van het UWV, maar daar mogen we als gezin niet mee weg (geen privé kilometers).

De bruikleen bus van het UWV staat op naam van Mathijs, dat betekend dat wij de gezins-bus op geel kenteken moeten zetten en btw en bpm moeten betalen, dat maakt de bus ook zo duur, het hoeft geen nieuwe bus te zijn maar niet ouder dan 4 jaar De rolstoelbus die we willen aanschaffen is een gezins-bus. Hiermee kan Mathijs met ons mee naar, familie, vrienden, taptoes, corso’s, en nog veel meer, fysiotherapie, de tandarts, en ook de bezoeken aan het neuromusculair team in het UMCG, zelfs zijn vrienden naar een voetbalclub.

We hebben verscheidende acties gehad, staan met verlotingen op zomermarkten hier in ons dorp. En een man uit Marknesse heeft de 4 heuvelland 4 daagse gelopen, maar helaas weinig opgebracht.

We zijn een tijdje geleden gestart met de doppenactie, dat gaat goed, gelukkig sparen ze hier in de Noordoostpolder en buiten de polder, ook muziekkorpsen!!.

Helpt u mee want de teller staat nu op € 24000 en een bus inclusief inrichting kost rond de €38000

DOPPENACTIE, BIERDOPPEN EN ANDERE METALEN DOPPEN

KUNNEN JULLIE ONS HELPEN, DOOR BIER/ DOPPEN TE SPAREN?

Andere acties of tips zijn ook welkom Mathijs is onder 16basje te volgen op YouTube, hij filmt muziekoptredens zoals het corso in Vollenhove, Zundert en onlangs was hij aanwezig bij de taptoe in Delft.

Facebookpagina, een rolstoelbus voor Mathijs

 

Doppen versturen kan naar:
Ingrid Westerweele, Zuideinde 2, 8316 NG, Marknesse

Wie doet mee, welke clubs?