Home Evenementen Clinic Hoorndag Noord-Nederland 2022

Hoorndag Noord-Nederland 2022

217
0
De Hoorndag Noord-Nederland 2022 voor amateurhoornisten en conservatoriumstudenten vindt plaats op zaterdag 23 april o.l.v. Riane van Kooten, Frank Brouns en Oeds Jongsma in het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Deze dag wordt georganiseerd door het Nederlands Hoornisten Genootschap (NHG) i.s.m. de Muziekbond Groningen en Drenthe (MGD), Organisatie van Muziekverenigingen in Fryslân (OMF) en Stichting Keunstwurk.
Medewerking wordt verleend door Froydis Ree Wekre (masterclass), Ab Koster (masterclass), Gerben de Boer, Henk Oenema, Eric Aikema en Wim van den Haak.

Dagindeling
09.30 uur aankomst en welkom in de AE-zaal
10.00-10.45 warming-up Froydis Ree Wekre (AE-zaal)
11.00-12.30 masterclasses Froydis Ree Wekre (AE-zaal) + Ab Koster (zaal 2.22)
12.30-13.00 lunchpauze
13.00-13.45 lunchconcert Frank Brouns + hoornoctet (AE-zaal)
14.00-15.15 samenspelgroepen
15.30-16.30 samenspelgroepen
17.00 uur afsluitend concert deelnemers en docenten (AE-zaal)

De masterclasses worden gehouden in twee parallelle sessies waarbij de niet actieve deelnemers luisteraar zijn bij de openbare les die wordt gegeven door de beide masters aan degenen die voorspelen (actieve deelnemers).

Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je actief wilt deelnemen (voorspelen), pianobegeleiding is aanwezig. Het lunchconcert wordt verzorgd door Frank Brouns (hoorn) en Marja Tiggelman (piano) plus een hoornoctet bestaande uit leden van het Noord Nederlands Orkest, de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso en studenten van het Prins Claus Conservatorium. Op het programma staat o.a. Colloquy voor 8 hoorns op. 67a van Jan Koetsier. De bladmuziek voor de samenspelgroepen wordt na de deadline z.s.m. opgestuurd.

Meer informatie met een link naar het online inschrijfformulier staat op de site van het NHG: www.hoornistengenootschap.nl/groningen

Voor NHG-leden is deelname gratis, voor niet-leden bedragen de kosten 20 euro.
Indicatie voor het toegangsniveau is: B diploma Hafabra of spelend op dat niveau.
Mail voor nadere info naar: groningen@hoornistengenootschap.nl
Deadline opgave: 23 maart.