Home Evenementen Clinic Slagwerkdag 2018: Wat een inspiratie…..smaakt naar meer!

Slagwerkdag 2018: Wat een inspiratie…..smaakt naar meer!

300
0

Op de dag na de CGN Championships vindt 10 minuten verderop, ook in Eindhoven, de Slagwerkdag 2018 plaats. Een dag in het teken van, voor en door slagwerkers vanuit allerlei achtergronden. Het doel? De sector verbinden met elkaar ongeacht stijlen en achtergrond. Als de dag start kunnen we niet bedenken dat dit zo goed zal slagen.

De dag begon wat schuchter maar de manier waarop Daan Cornelissen zijn demonstratie bracht, brak de sfeer gelijk open. Aan de hand van zijn demonstratie leerden we op welke manier hij geïnspireerd is geraakt voor en door Rudimental Drumming…volg hem vooral op facebook want we gaan vast nog meer van hem horen.

Een ander jong talent die veel indruk maakte is Tobias Messerschmidt uit Duitsland. Hij maakte diepe indruk door zijn virtuoze spel op zijn Vancore marimba waarin hij het publiek liet horen hoe je op verschillende manieren de klank van het instrument volledig tot zijn recht kan laten komen. Hij heeft een heldere visie en verdient een groot podium.

Van het kleine en intieme spel van Tobias naar het grootse spel van European X. Onder leiding van Tyler Burr lieten zij horen waarom ze al jaren tot de beste Indoor Percussion units van Europa behoort. Met goed doordachte inspeel oefeningen en aanpak zijn ze in staat op hun spel op het hoogste technische niveau te krijgen. Het was zeker een eye-opener om hun aan het werk te zien.

Dom Famularo duwde een enorme energie de tribune met publiek op. Wat een energiek verhaal onderbouwd met geweldig spel. Dat is ook niet gek als je weet met wie die man al allemaal heeft gespeeld. De aanwezige slagwerkers genoten volop van zijn demonstratie en zijn humorvolle verhaal. Het was iets tussen een stuk cabaret en drumsetdemonstratie.

Daarna nog zo’n top drummer: Erik Albers, drumdocent op het Artez Conservatorium in Zwolle en Enschede laat de slagwerkers horen hoe kruisbestuiving tussen Marching Percussion en drumset werkt aan de hand van een aantal oefeningen die hij heeft meegenomen…je zal Erik maar als slagwerkdocent hebben…zo motiverend.

Last but not least brengt Michael McIntosh, arrangeur/hoofdslagwerk van The Cavaliers Drum & Bugle corps alle performers en daarmee alle stijlen samen. Met een geïmproviseerd stuk spelen alle performers, ieder in hun eigen stijl, samen. Hij vertelde dat hij zeer geïnspireerd is geraakt door de optredens een dag eerder op de CGN Championships waar hij als jurylid optrad tijdens de Indoor Percussion wedstrijden. Hij wilde proberen of hij hier wat van kon gebruiken in het nieuwe programma van The Cavaliers. Wat een genot om al die slagwerkers die allemaal toppers zijn op hun gebied, te zien en horen samenspelen en bovenal het plezier wat daarvan afspatte…. Inspiratie op het hoogste niveau!

Deze inspirerende dag is georganiseerd door D’Addario, het moederbedrijf van onder meer ProMark drumsticks en Evans drumvellen in samenwerking met CGN.

Wij willen graag Vancore, Tims Toms en The Marching Shop (ook sponsors van CGN) bedanken voor hun geweldige ondersteuning van dit evenement en omdat zij ook graag zien dat de slagwerkwereld meer met elkaar wordt verbonden.

Voor het uitgebreide artikel klik op http://www.colorguard.org/article.php?id=3376