Op zaterdagmiddag 2 juni 2018 zal er in Hattem een unieke clinic gegeven worden om muzikanten meer kennis te laten maken met de mars- en showsector. Het belooft een leuke dag te worden waar iedere muzikant of muziekliefhebber wat meer te weten komt over de diverse showtechnieken en natuurlijk wordt er die dag ook muziek gemaakt. Met het organiseren van deze clinic op gebied van showmarching, muziek en zelfs het instuderen van een korte show wil de van Limburg Stirum Band uit Wezep een kijkje in de keuken te geven. Want, hoe gaat het instuderen, marcheren en show lopen nu precies in z’n werk? Tijdens de clinic worden die vragen beantwoord door met elkaar te werken aan een actief muzikaal en marchingprogramma onder leiding van 2 enthousiaste instructeurs. Ook voor de geoefende mars- en show muzikant zal het een interessant programma worden om meer inzicht te krijgen in de manier van werken op showgebied.

In het eerste blok wordt onder leiding van Peter Smits onder andere de bekende muziek van ‘the Lion King’ ingestudeerd waarna Erwin de Jong het programma vervolgt met een blok basismarching en het instuderen van een show. Dit alles gebeurt in de theater-zaal en sporthal van Multifunctioneel Centrum de Marke in Hattem. De muziek van ‘the Lion King’ is door het Wezeper korps al eerder ten gehore gebracht tijdens een playinn en met deelname van ruim 80 muzikanten uit diverse hafabra-disciplines was dat een geweldige ervaring!

De beelden en muziek zijn hier te beluisteren

Ondanks de beperkte tijd is het doel om aan het eind van de dag een leuk showproduct te kunnen tonen maar bovenal een gezellige en leerzame dag te hebben gehad.

Muzikanten die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich aanmelden via bandmanager-senioren@vlskorpsen.nl en ontvangen vooraf de bladmuziek alsmede het showprogramma.