Home Evenementen Clinic Workshop Muzikale Versterking bij CGN

Workshop Muzikale Versterking bij CGN

406
0

CGN organiseert op zondag 8 oktober een workshop over versterking voor Showbands, Indoor Percussion, Indoor Winds en concertslagwerkgroepen door Johan van Loo, docent Geluidstechniek aan de ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

Versterking van instrumenten is bij Popbands en orkesten al heel gewoon maar versterking bij slagwerkgroepen, showbands, indoor percussion en indoor winds groepen is echt in opmars. Het begon met het gebruik van een basgitaar en elektrische piano maar werd al snel uitgebreid naar het versterken van akoestische instrumenten zoals drumstel, marimba’s, vibrafoons en concertpauken. Inmiddels gaat het ook over samples en zang als mogelijk onderdeel van het programma. We zien zowel indoor als buiten diverse groepen met versterking werken waarbij iedereen nog zoekende is hoe dit nu het beste te kunnen doen. Dit gaat enerzijds over technische kennis van versterken (hoe doe je dit), over kennis van de juiste apparatuur (met wat doe ik dat eigenlijk) en natuurlijk over geld (beste koop tegen beste prijs).

Johan is gepassioneerd als het gaat om het vertalen van een artistiek muzikaal idee naar versterking. Hij heeft uitgebreide ervaring zowel nationaal als internationaal. Hij heeft vele Radio-en TV producties gedaan voor o.a. de NPO maar ook concerten van kleine zaaltjes tot en met de Amsterdam Arena. Met zijn bedrijf Eurconcerts is hij als sinds 1984 werkzaam in deze industrie. Hij heeft ook diverse CD’s opgenomen en ook internationaal is het bedrijf actief in vele landen in Europa, Afrika en de USA. Johan wil graag zijn kennis delen met onze wereld en heeft tijd vrijgemaakt om een workshop voor CGN te geven.

Deze workshop is geschikt voor iedereen die interesse heeft om te gaan werken met versterking of er al mee werkt. De workshop is gericht om mensen die nog weinig kennis hebben van versterking mee te kunnen nemen in deze materie maar ook voor de meer gevorderden is dit een geweldige kans om met een professional te kunnen sparren. De workshop is gericht op de drie vragen:

· Hoe versterk ik (technische kant van het verhaal)
· Welke apparatuur heb ik daar voor nodig
· Tegen welke prijs

De workshop is gratis toegankelijk maar CGN wil wel graag weten op hoeveel deelnemers ze kan rekenen. De workshop start om 14.30 en duurt tot ca 15.45 uur. Voorafgaand aan deze workshop zijn er nog meerdere sessies rond Indoor Percussion, Color Guard en Indoor Winds. Het vindt plaats in De Hilt, Hasselaarlaan 1c te Eemnes en maakt onderdeel uit van het CGN Congres 2017.

Inschrijven voor deze workshop kan via info@colorguard.org onder vermelding van Workshop Versterking.