Het zijn niet de minste namen: D’Addario en Percussive Art Society International (PAS) slaan de handen ineen om in Nederland een dag te organiseren voor en door slagwerkers. De dag staat bol van demonstraties en masterclasses waarbij ze hopen dat heel slagwerkminnend Nederland elkaar daar wilt ontmoeten. Door de goede relatie die men heeft met CGN hebben ze CGN gevraagd met hen samen te werken om deze slagwerkdag 2018 te realiseren. Het zal echt een breed slagwerkfestijn worden want ook Vancore Percussion Instruments zal zich presenteren en op dit moment zijn we nog in gesprek met een aantal andere fabrikanten. We zullen alle partijen in de komende weken voorstellen op deze site en via Social Media.

Het is in vele opzichten een unieke dag voor de slagwerker. D’Addario wil graag educatie inzetten als verbinding tussen slagwerkers en haar producten en deze slagwerkdag is een geweldig middel hiervoor. De slagwerkmarkt in Nederland is divers en van een hoog niveau en daarom wil D’Addario deze eerste slagwerkdag initiëren. Zij zijn ook de initiatiefnemer en sponsor van de Slagwerkdag 2018.

Er kan gesproken worden met de mannen achter de grote merken om kennis te maken met de fabrikanten maar ook bijvoorbeeld met PAS. In de USA is PAS echt een begrip door de aansprekende evenementen die ze organiseren door heel het land waarbij ze alle vormen van slagwerk met elkaar verbinden. Van klassiek tot world percussion, concertpercussion en marching percussion. Samen met D’Addario en CGN wil PAS kijken of er in Nederland ook behoefte is aan zulke evenementen die helemaal gericht zijn op slagwerk.

Vanuit D’Addario zullen op deze dag diverse personen aanwezig zijn waarbij drie namen opvallen:

Jim Bailey, de Education Manager van D’Addario. We kennen hem als jurylid binnen CGN maar ook als Caption Head Percussion van The Cavaliers drum & bugle Corps in het verleden. Naast Jim zijn ook aanwezig Michael McIntosh, nog zo’n grote naam uit de Marching Percussion wereld. Michael is de huidige Muziek Coordinator en Slagwerkarrangeur van The Cavaliers drum & bugle corps uit Rosemont USA. Liefhebbers van drumsets kunnen hun hart ophalen bij de demonstratie maar ook in meet & greet met Dom Famularo. Deze drumsetspeler is wereldwijd een veelgevraagde clinician.

De komende weken zullen we de artiesten en bedrijven nader voorstellen en zo het complete programma onthullen.

De slagwerkdag 2018 vindt plaats op zondag 25 maart 2018 van 11.00 – 16.00 uur

Locatie:

Sporthal Strijp Rijstenweg 7, 5652 CG Eindhoven
Toegangsprijzen aan de deur € 5,00 per persoon
€ 3,00 voor groepen van 10+ (ineens betalen)
€ 3,00 PAS leden (op vertoon van lidmaatschapsbewijs) Kaarten kunnen al besteld worden via clinic@colorguard.org

Deze dag mag je niet missen als slagwerker dus meld je vandaag nog aan!