De zomervakantie ligt inmiddels achter ons en iedereen in Sneek en omstreken is weer thuis. Een passend moment om kersverse tweevoudig WMC kampioen officieel door de gemeente Súdwest-Fryslân te laten huldigen. Tegelijkertijd ook een mooie gelegenheid om alle fans en belangstellenden nogmaals te laten genieten van de klanken & marsparade moves van Jong Advendo.

Op donderdag 14 september a.s. zal Jong Advendo na een korte tour door de Sneker binnenstad om 19.30 uur op het bordes aan de Marktstraat in Sneek gehuldigd worden door wethouder Mirjam Bakker. Na afloop van het officiële gedeelte is nog een informeel samenzijn met de direct betrokkenen op het Waltaplein. Omstreeks 20.15 uur is de ceremonie ten einde en zal Jong Advendo terugkeren naar het clubgebouw aan de Korte Vreugde.

Tijdens het afgelopen Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade (WMC) heeft Jong Advendo geschiedenis geschreven. De jeugdige Snekers, met gemiddelde leeftijd van 13,4 jaar, behaalden maar liefst tweemaal goud met onderscheiding en de fel begeerde publieksprijs. Met het behalen van twee WMC titels in de First Division schrijft Jong Advendo verenigingsgeschiedenis. Nog nooit heeft Jong Advendo zo goed gepresteerd op dit wereldpodium en voor het eerst in de lange historie van het WMC gaat een jeugdkorps met WMC titels op het onderdeel show en marsparade naar huis. De gemeente Súdwest-Fryslân heeft de komende vier jaar weer een “WMC-kampioen” Marsparade en Show in de First Division in haar gelederen.