Op zaterdag 10 juni was het druk op het terrein HVC’10. Het betrof geen voetbalevenement maar een taptoe door verschillende muziekkorpsen. De jubilerende Show & Marching Band van Rotterdam aan Zee had verschillende andere korpsen uitgenodigd voor een taptoe. Na een streetparade begon om 20.00 uur de taptoe, waarbij zo’n duizend toeschouwers genoten van prachtige klanken en mooie shows. 
Dat Rotterdam aan Zee een jubileum viert zal de meeste mensen niet zijn ontgaan. Maar de Show & Marching Band die ook deel uit maakt van deze vereniging viert een eigen jubileum; zij bestaan namelijk 20 jaar. In 2014 werd ook een taptoe georganiseerd en dit jubileum was een mooie reden om dit opnieuw te doen. Gerenomeerde korpsen lieten zich deze keer zien en horen. Na een welkomsoptreden door de Hoekse Show & Marching Band presenteerde Drumfanfare Haaglanden uit Pijnacker zich. Zij presenteerden hun show ‘Screenshots’ waarin bekende melodieën uit films en tv-series te horen waren. Hierna was het de beurt aan Da Capo uit Lisse. Deze show- en marchingband gaf met hun galashow ‘Flowering the World’ een visitekaartje voor Lisse als centrum van de Bollenstreek af. Bekende nummers als ‘Rose Garden’ waren ondersteunend bij de choreografie. Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten vertelde het publiek tijdens ‘When Prince becomes King’ in muziek en show het verhaal van de prins die opgroeit in de schijnwerpers, volwassen wordt, trouwt en koning wordt. Nummers van Queen, ‘King’ Elvis en het Adios nonino en de originele verbeelding van de verliefde prins en de kroning zorgde dat ook dit optreden werd beloond met een enthousiast applaus.

Hierna was het de beurt aan de Hoekse Show & Marching Band Rotterdam aan Zee.  In het kader van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging was de nieuwe show ‘Centennium’ geschreven. De relatief jonge band, in bestaan en bezetting, presenteerde daarnaast ook het nieuwe instrumentarium van de slagwerkgroep. In de show waren nummers als ‘In The Stone’, ‘Thriller’ en ‘Music’ te horen. Als laatste trad Drum- en showband Adest Musica aan. Met hun aantal, zo’n 75, hun verschijning en met hun internationale ervaring zorgden zij met hun programma ‘The Composer’ voor een passend slot. Legendarische klanken van composities van Rogier van Otterloo kwamen prachtig tot hun recht in de buitenlucht. Ook dit korps werd beloond met een enthousiast applaus van et publiek.

Het enthousiasme straalde er bij alle korpsen vanaf. Tijd, energie en zorg is besteed aan het spelen van de muziek (vaak uit het hoofd) maar ook aan de choreografie. En beide komen dan samen in een uitvoering. Een knappe prestatie van muzikanten en tamboer-maîtres. Tijdens de finale met alle korpsen klonk ‘Blijf bij mij Heer’, een prachtig uitgevoerd taptoesignaal door Kevin Vervloet van Rotterdam aan Zee en het Wilhelmus. Tijdens de afmars bedankte speaker Henri van Leeuwen alle korpsen voor hun shows. Zo genoten ruim duizend mensen in Hoek van Holland niet alleen van de zon maar ook van prachtige klanken, mooie shows en enthousiaste musici.
Lijkt het jou ook leuk om bij Show & Marching Band Rotterdam aan Zee mee te spelen, met optredens in binnen- en buitenland? Rotterdam aan Zee heeft er graag nieuwe leden bij! Ook als je nog geen muziekinstrument speelt ben je bij onze vereniging van harte welkom. Kijk voor meer informatie op www.rotterdamaanzee.nl