Het is 18 juli 1949 en in een huiskamer in de Nachtegaallaan in Ede is het bestuur van gymnastiekvereniging D.O.K. bij elkaar gekomen om tot de oprichting te komen van een tamboer- en pijperkorps. Dit korps zorgt bij uitvoeringen en wandelmarsen voor muzikale opluistering.  “Tamco-DOK” is een feit.

Weinig mensen realiseren zich dat dit tamboer- en pijperkorps is uitgegroeid tot onze fantastische vereniging Irene-Ede. Nu in 2024 vieren we het 75-jarig jubileum.

Een jubileum van 75 jaar is iets om heel trots op te zijn, daarom wordt dit het hele jaar door gevierd met leuke activiteiten. Deze activiteiten zijn niet alleen voor de huidige leden, maar voor iedereen die Irene eenwarm hart toe draagt. Wil je op de hoogte blijven van deze activiteiten, hou dan deze pagina of de FaceBook pagina “Jubileum Irene Ede” in de gaten.

Zaterdag 6 juli 2024 wordt onze Jubileumdag, omdat de formele datum midden in de zomervakantie valt. Wat gaan we doen? Omdat muziek ons altijd verbindt willen we graag samen met oud-leden een Jubileum-band (Alumni) samenstellen.

In de ochtend repeteren we dan samen en in de middag gaan we in het centrum van Ede laten horen wat Irene was en wat Irene is. Het is de bedoeling dat de Showband en de Jeugdshowband zelfstandig lopen en dat de Jubileum-band wordt aangevuld met Iren3 en de Music Kids. Uiteindelijk komen we allemaal samen in het centrum en kunnen we iets gezamenlijk spelen.

Programma Jubileumdag

10:00 uur repetitie oud leden band
14:30 uur optreden in Ede Centrum, met alle leden en oud leden
16:00-17:30 uur receptie
17:00 uur reünie
19:00 uur avondeten en aansluitend feestavond

Ben jij lid geweest van Irene? En wil je nog eens oude tijden herleven. Meld je dan nu aan voor de jubileumband, geef je op voor de reünie en/of reserveer een boek via https://www.irene.nl/jubileum-75-jaar-irene/