foto: Adest Musica

Op 24 juni wordt voor de derde keer het Nederlands Kampioenschap Mars en Show voor jeugdkorpsen georganiseerd door de doelgroep Show, Mars, Percussie (SMP) van het KNMO. Ook deze keer wordt het NK weer gehouden in Huizen (NH). Er zijn negen deelnemende verenigingen die samen garant staan voor 11 optredens.

3e editie van NK voor Jeugdkorpsen
24 Juni staat de gemeente Huizen centraal bij het Nederlands Kampioenschap Mars en Show voor jeugdkorpsen. Het is de derde keer dat dit evenement wordt georganiseerd. Op het onderdeel Mars nemen de Jong Flora Band uit Rijnsburg, Jeugdband Adest Musica uit Sassenheim en Junioren DVS uit Katwijk het tegen elkaar op.

DVS en Jong Flora Band komen samen met Jong Beatrix Hilversum, de Jeugd Rijnmondband Schiedam, Jong Pasveer Leeuwarden, Jong Jubal Dordrecht, Jong Holland junioren Zwijndrecht en Jong Advendo Sneek uit op het onderdeel Show. Het onderdeel Mars start om 12.00 uur. Een uur later laten de deelnemers aan de showwedstrijd zien en horen wat ze in hun mars hebben. De drie kampioenschappen zijn een mooie gelegenheid om te genieten van de diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse muziekkorpsen.

Locatie NK
Het NK wordt gehouden bij Sportpark De Wolfskamer, IJsselmeerstraat 3, Huizen (NH) en begint om 12.00 uur. Supporters zijn uiteraard zeer welkom. Kaarten zijn € 10,- p.p. (tribuneplaats), jeugd t/m 12 jaar en 65+ € 5,- p.p. De entreekaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de entree van het sportpark