Home Evenementen De Preview; Win Win voor Winds & Percussion

De Preview; Win Win voor Winds & Percussion

325
0

Komende zondag wordt er in Leidschendam een jury event gehouden speciaal voor CGN winds- & percussion groepen en het jury-team. Samen met CGN organiseert Showband ’75 een middag om zowel de contest deelnemers te verbeteren alsook de jury een ‘leermoment’ te kunnen bieden.

We vroegen Paul Doop, voorzitter Color Guard Nederland om een reactie: “Dit doen we om naast het trainings/opfris-doel ook om het juryteam-instructie-leden als activiteit aan elkaar te verbinden. De jury is een onderdeel van de activiteit net als instructie en leden dat zijn. We willen dat leden ons kennen, instructie ons kennen en dan niet van een afstand maar van dichtbij zodat ze zich ook vrij voelen om ons aan te spreken op evenementen en een goede dialoog te hebben. Het doel is om hiermee ook het jurymanual te laten “leven” bij instructie en leden. Wat betekenen die termen nou en hoe werkt dat dan in de praktijk. Waar let het jurylid dan op etc….die vragen komen allemaal voorbij waardoor het CGN circuit ook sneller een hechte activiteit wordt voor de clubs”.

Hoe ziet de dag er uit? Paul: “Ten eerste komt de CGN jury bij elkaar en wordt het jurysysteem besproken, de nieuwe zaken worden ge-implementeert en kun je zien als een “opfrissessie”. Dit is natuurlijk vooral veel intervisie en met elkaar weer “beleven” van het systeem en de klokken gelijk zetten. Hierna brengen we dit in de praktijk door groepen te vragen of ze interesse hebben in een zogenaamde “preview-sessie”.

Wat is een preview-sessie?

  • In deze sessie van ca 45 minuten zullen ze een deel van hun show brengen (hoeft zeker niet klaar te zijn of goed). De bedoeling is dat het juryteam dit stuk van het programma bejureert. De juryleden gaan het nieuwe manual in de praktijk brengen en oefenen met de materie want het is natuurlijk inmiddels al weer maanden geleden dat de laatste show is beoordeeld door het team.
  • Na de eerste “run” gaat het juryteam eerst een aantal minuten met elkaar in overleg om uit te wisselen wat ze hebben gezien/gehoord en eventuele nieuwe zaken in het manual ook evalueren.
  • Dan volgt er een nabespreking van ca 5 minuten met het instructieteam. Daarin wordt feedback gegeven alsof het een echte nabespreking is
  • Dan gaat de jury de leden toespreken. In feite vertellen we hun wat we van het product qua uitvoering vinden (design is uiteraard voor het instructieteam) en vertellen we wat we goed vinden en waar we ruimte voor verbeteringen zien. We adresseren dan vooral technische en muzikale zaken die belangrijk zijn voor het product in de beoordeling
  • We werken, in overleg met het instructieteam, aan zaken met de leden die wij hebben gezien en zaken waar het instructie graag input over wilt krijgen
  • Aan het eind doet de groep nogmaals het product en doen we als juryteam wederom een beoordeling en doen een korte nabespreking hierop volgend

Zondag 14 januari kan iedereen van 13:00 tot 17:00 uur een kijkje nemen. In de aanloop naar de CGN contests zullen Premier Krommenie, Jong Holland Zwijndrecht en Showband ‘75 uit Leidschendam aan het einde van de middag ook hun hele show-presentatie doen.

Sporthal Essesteijn. Elzendreef 20, 2272 EB Voorburg. Toegang is gratis.