Het had zo mooi kunnen zijn, de Lentefestivals in Drachten, IJsselmuiden, Klundert en Weert. Allemaal prachtige locaties met mogelijkheden voor buitenoptredens maar ook met binnen-locaties voor slagwerkensembles en/of als alternatief bij slecht weer. Helaas, kijkend naar alle maatregelen t.a.v. corona en de mogelijkheden of eigenlijk de onmogelijkheden om maar enigszins voorbereid deel te nemen aan de Lente festivals heeft ons met pijn in het hart doen besluiten om voor zowel 17 april als 24 april deze festivals niet fysiek door te laten gaan. Wel laten we de data nog even in de agenda staan en gaan we als kernteam van de doelgroep SMP bekijken of we een alternatief kunnen bieden. Daarnaast zullen wij de komende tijd bezien of wij de opzet van de festivals kunnen verplaatsen naar een latere datum dit jaar.

Deze festivals hadden, naast een mooie gelegenheid om weer te kunnen optreden, voor een aantal verenigingen een mooie opmaat geweest voor deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen die gepland staan voor juni van dit jaar. Deze evenementen zijn natuurlijk ook onderhevig aan de (on)
mogelijkheden t.a.v. corona maar wij zijn hierbij eveneens afhankelijk wat de KNVB beslist t.a.v. deĀ  amateurvoetbalcompetitie. Dit laatste is bepalend voor de beschikbaarheid van de accommodaties. Hierdoor kunnen we nog geen uitsluitsel geven over de locaties voor de eerder gepubliceerde datums van 12 juni NK Show en ODSC Assen en het NK Mars 19 juni in Spakenburg. Het doorgaan van het NK Solisten en Ensembles in Maarheeze op 19 juni zal mede afhangen van deelname aan de wedstrijden van de provinciale/regionale bonden.

Als de locatie Huizen beschikbaar is gaat het Jeugd Mars/Show evenement dat gepland is op 26 juni in ieder geval door. Hetzij als NK hetzij in festival vorm.

Meer informatie tot de bovengenoemde SMP activiteiten alsmede de mogelijkheden voor deelname volgt ultimo februari via de site van KNMO, Klankwijzer, Korpsmuziek en onze Facebook pagina SMP Show Mars en Percussie.