Na het fantastische resultaat van het seniorenkorps op het afgelopen Wereld Muziek Concours te Kerkrade zet ook het juniorenkorps van de van Limburg Stirum Korpsen uit Wezep volop in op muzikale en creatieve ontwikkeling. Jong vLS creëert haar eigen kansen om als individuele muzikanten en als team te groeien en te bloeien.

Nieuwe uitdaging
Het gedreven en enthousiaste korps draait al jaren mee in de Nederlandse top van jeugdkorpsen. Nu is het moment aangebroken om een nieuwe fase in deze groei te realiseren, waarbij men zal experimenteren met andere vormen van muziek, show en beweging. Uiteraard met behoudt van de traditie van de vereniging op gebied van mars. Bandmanager Jorien van Beest is enthousiast; “Indoor Winds is een uniek platform om op te acteren. Opleiding en ontwikkeling staan namelijk centraal bij Indoor Winds. Daarnaast is dit een aansprekende vorm die ongetwijfeld aantrekkingskracht zal hebben op nieuwe jeugdleden voor ons korps”.

Indoor Winds
Indoor Winds wordt georganiseerd door CGN, een doelgroep van de KNMO. Het is één van de activiteiten waar CGN zich op richt. CGN heeft als doel om deelnemers te inspireren naar een hoger technisch, creatief en ethisch niveau te groeien. Hiervoor heeft zij het wedstrijdelement als middel genomen en is winnen niet een op zichzelf staand doel.

De wedstrijden vinden plaats in februari en maart van 2018 en worden afgesloten met een grootse finale. Deelnemers kunnen zich inschrijven in diverse klassen. Jong vLS zal na de zomer de inhoud van haar show bekend maken en aangeven voor welke klasse zij zich inschrijft.