Muziekvereniging Kunst en Genoegen bestaat 90 jaar. Het mondorgelclubje van weleer is uitgegroeid tot een muziekvereniging van wereldformaat. Sinds de oprichting staan professionaliteit, het streven naar perfectie en het bereiken van het hoogst haalbare hoog in het vaandel. Deze uitgangspunten zijn nog steeds de basis voor ongekende nationale- en internationale successen die de afgelopen 9 decennia zijn behaald. Ook na 90 jaar is Kunst & Genoegen met alle orkesten, een graag geziene gast op taptoes, parades en evenementen en nog steeds springlevend en vol ambities.

Al vele jaren is Kunst en Genoegen (in de volksmond ‘K & G’) het muzikale visitekaartje van Leiden. Anno 2019 bestaat de op 1 oktober 1928 opgerichte vereniging inmiddels uit de K & G-University voor beginnende muzikanten, Jong K & G, Show- en Marchingband K & G, Podiumorkest K & G 3 en Reünistenorkest K & G. Meer dan 200 muzikanten onder één dak, maar ieder orkest met een eigen invalshoek en de kenmerkende K & G-sound.

Als eerste activiteit ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan, organiseert de vereniging op 9 maart a.s. een groots jubileumconcert, dat wordt gehouden in Zalencentrum A 4/Power City Church, Elisabethhof 4 in Leiderdorp, aanvang 19.30 uur. Tijdens dit concert staan optredens op het programma van Jong K & G en K & G 3. Vol trots presenteert de Show- en Marchingband de muziek van hun allernieuwste show die binnenkort in première gaat. Nieuw in de K & G-familie is het Reünieorkest dat ter gelegenheid van dit jubileum is opgericht. Muzikanten van weleer spelen muziek van weleer. Deze avond treden zij voor het eerst voor het voetlicht. Vanaf woensdag 23 januari zijn toegangskaarten à € 15,– per stuk (kinderen t/m 12 jaar € 10,–) te bestellen via de ticketshop van K&G op de website www.keng-leiden.nl. Donateurs hebben gratis toegang, maar dienen via de ticketshop wel een toegangsbewijs aan te vragen.

Aandacht voor Stichting ALS
Van iedere toegangskaart doneert K & G € 2,50 aan Stichting ALS. Eén van de doelen van deze stichting is het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van en mogelijkheden ter voorkoming, genezing en toekomstige behandeling van ALS. Aan het einde van het concert wordt de totale opbrengst van deze actie bekend gemaakt.