Wat begon met ideeën werd werkelijkheid. Het KTK moest en zou een nieuwe uitdaging vinden, en al snel kwamen de ideeën om deel te nemen aan de Color Guard Nederland (CGN) wedstrijden. Iets totaal nieuws voor de club, een heel ander wereldje, maar met de gedachte de uitdaging aan te gaan en het als een leerproces te ervaren. Een fanatiek instructie/designteam werd gevormd en de ideeën rolden zo over tafel. Het hoe en wat was eigenlijk heel simpel! Het KTK wil altijd dicht bij de mensen komen en dat zou dan in deze show ook zeker niet anders zijn.

Erik Albers is begonnen met arrangementen schrijven voor zowel de fielddrums als het front-ensemble. Gerben Post is begonnen met visueel schrijven van de show, en zo begon het balletje te rollen en kon er gewerkt worden om zo snel mogelijk muzikaal als visueel uit te voeren. Op alle fronten werden (nieuwe) instructieleden neergezet om zo effectief als mogelijk te gaan werken aan een nieuw product.

Trainingen
De visuele trainingen zijn begonnen en je merkte al snel dat de groep er enorm veel plezier in had. Veel lopen, veel movements en lekkere muziek spelen. Iedere training zag je de groep meer durven genieten, de groep werd hechter en dat uitte zich in waanzinnige momenten. En dan dat moment dat onze beeldschone danseres “Mandy Heerschop”  zich toevoegde aan de groep…Dat was ineens toch wel even anders! Mandy is iemand die elke training en wedstrijd alles wist te geven en ze kan dansen en acteren als de beste en daar moesten de leden tegen acteren. Dat was in het begin toch wel even wennen, maar eenmaal aan elkaar gewend te zijn bleek hier een fantastische samenwerking te ontstaan.

CGN-wedstrijden Almere en Leeuwarden
Dan daar het eerste moment van optreden voor een Jury in Almere. De eerste wedstrijden in Almere waren wennen en de zenuwen waren dan ook duidelijk zichtbaar en de show zat er ook nog maar net een week in. Dus de zenuwen waren wel verklaarbaar. Aan het einde van deze dag werd er tevreden teruggekeken op het resultaat, maar men wist dat er meer in zat en was ook vastberaden om er nog veel meer uit te halen. Er werd keihard gewerkt naar de wedstrijd in Leeuwarden en de leden beseften ook heel goed dat er een totaal andere groep in Leeuwarden moest staan dan er in Almere stond. Er moest beter gespeeld worden, muzikaler gespeeld worden en meer performance…

De instructieleden zijn nog eens om tafel gaan zitten en kwamen op het idee om de Amerikaan ‘Tyler Burr’ (Maddison Scouts en RCC) te vragen om deze groep naar een next level te brengen. Tyler zat dit jaar in het instructieteam van EuropeanX. Het klikte goed tussen Tyler en de leden en zo werd er hard gewerkt naar contest Leeuwarden en later natuurlijk Eindhoven. En zoals gezegd stond er een andere groep in Leeuwarden. KTK stond daar en we waren aan het performen, er werd een stuk beter en muzikaler gespeeld. Was het perfect?……Nee, maar al zoveel beter dan Almere en we wisten waar we de laatste 2 weken nog aan moesten werken. 

Finalsday Eindhoven

De finalsdag in Eindhoven zou er eentje worden die herinnerd moest worden. Begin van de middag werd er Prelims gelopen die zeker naar tevredenheid gelopen is. Kort daarna werd de boel ingepakt en hebben we de middag gebruikt om nog even lekker te trainen 10 min verderop in een sporthal. Na de training moest de vrachtwagen weer uitgeladen worden bij het Indoor Sportcentrum en was er ook tijd om iets te eten.

Iedereen staat klaar in uniform, de warm-up zit erop en we verplaatsen ons naar de grote finals hal. We moeten nog even wachten tot we aan de beurt zijn, maar die tijd maken wij gebruik van succeswensen, knuffels, high 5 en een facebook live momentje voor onze tenorspeler Wesley.

Wesley kon helaas niet aanwezig zijn omdat hij een week voor finals met spoed was opgenomen in het ziekenhuis vanwege grote hoeveelheden bloedverlies. Wesley heeft 50% bloedverlies geleden en moest dus echt vechten om te overleven en dat was voor de groep een reden om deze laatste show aan Wesley op te dragen. We staan klaar op het veld en de speaker eindigt de speakertekst met: Wesley deze is voor jou!

We voelen ons goed en zijn gebrand op de allerbeste show die wij hebben laten zien. De show verloopt goed, de energie is meer dan aanwezig en we merken dat het publiek op onze hand is. We zijn toegekomen aan het laatste deel van onze show. De fielddrums verdwijnen achter de schermen en Mandy ‘danseres’ pakt in haar eentje het veld. Achter de schermen worden de zwarte jassen uitgetrokken en staat iedereen in een zilveren blouse. Het middelste scherm wordt naar voren geduwd en alle fielddrums komen links en rechts langs de schermen het veld weer onder de muziek van You’ll Never Walk Alone.

 Kippenvel was er en er werd met een boel energie gesmeten. De laatste visuele move op het muzikale hoogtepunt werd dan ook vol overgave gegeven.

De muzikale rust keert terug, er wordt een cirkel gevormd en het laatste moment is dan voor Mandy en Reemond ‘center snare’ ze houden elkaar vast in de laatste pose en daar rollen de scherm af met de boodschap voor Wesley. Dit was het moment die we nooit meer zullen vergeten. De beste show is gelopen, een staande ovatie van het publiek, het eerbetoon en kippenvel voor Wesley en een instructieteam die helemaal uit hun dak waren gegaan.

You”ll Never Walk Alone,

Overcome,

Reemond Last

Instructieteam KTK Indoor Percussion 2018:

Choreograaf – Gerben Post
Arrangeur – Erik Albers
Overall – Tyler Burr
Visual – Sander Dalsem
Visual – Reemond Last
Visual – Maurits van Hove
Bass Tech – Maurits van Hove
Bass Tech – Richard Kuipers
Tenor Tech – Justin Goosen
Cymbal Tech – Marcel van Waveren
Snare Tech – Reemond Last

Foto’s: Fotografiecor.nl