De slagwerkers van het Jong Kamper Trompetter Korps trokken in 2017 al de stoute schoenen aan. Zij deden namelijk voor het eerst mee aan de Indoor Percussion competitie van Colorguard Nederland. Dit werd een groot succes. Ondanks hun jonge leeftijd behaalden zij met hun spectaculaire show ‘Promise’ een tweede plaats in de ‘Jupiler League’ van de competitie. Dit jaar zullen de senioren hun debuut gaan maken maar dan in de hoogste divisie.

Een gedurfde stap, maar de slagwerkgroep heeft aardig wat ervaring in huis. Voor de shows van het Kamper Trompetter Korps wordt al op hoog niveau gedrumd onder leiding van slagwerkinstructeur Erik Albers. Bovendien maken dit seizoen veel jeugdleden de overstap naar de senioren en die zijn wel wat gewend! Naast hun succesvolle debuut met ‘Promise’ zijn zij met het Jong KTK meermaals bekroond als Nederlands Kampioen met de show ‘City of Stars’. Met deze uitdaging kunnen de leden van het KTK hun muzikale groei voortzetten.

INDOOR PERCUSSION SHOW VOL THEATER

De competitie van Colorguard Nederland is uniek in Europa. Een combinatie van muziek, dans en theatrale elementen wordt in competitieverband bejureerd terwijl deelnemers een show van ongeveer zes minuten uitvoeren. Dit zogeheten ‘Indoor Percussion’ is uit Amerika overgewaaid en wint ook in Nederland aan populariteit. Het geeft het Kamper Trompetter Korps de kans om zich op een totaal andere wijze te presenteren. Het traditionele slagwerk zal in deze showprogramma worden ondersteund door keyboards, melodisch slagwerk, basgitaar en een danseres.

OVERCOME

Het showproduct waarmee het KTK Indoor Percussion Ensemble zal gaan deelnemen krijgt de titel: ‘Overcome’. Inmiddels is de slagwerkgroep al geruime tijd bezig met het instuderen van de muziek en showchoreografie van deze show. Wil je meer over deze show te weten komen? Zorg dat je dan de komende weken onze social media kanalen in de gaten blijft houden want hier zal meer informatie over het thema worden verteld. Ben jij benieuwd naar deze showproductie? Kom dan op vrijdag 23 februari naar de Try out van ‘Overcome’.

Foto door mediapartner KTK | Fotografiecor.nl

Kamper Trompetter Korps
Het Kamper Trompetter Korps is een bijzonder populaire, bruisende showband. Als ambassadeurs van de stad Kampen reizen ze heel Europa door. De unieke uniformering en eigentijdse muziekstijl maken elk optreden tot een belevenis. Kenmerkend voor de eigen stijl is de goed in het gehoor liggende muziek die met een enorme drive en energie wordt gebracht. Het Kamper Trompetter Korps hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar optredens. Om kwaliteit in de toekomst te continueren en verder uit te bouwen kunnen kinderen vanaf 6 jaar gratis muziekonderwijs bij het Kamper Trompetter Korps volgen. Inmiddels zijn ongeveer 100 kinderen van 16 jaar en jonger in opleiding! De shows die het Kamper Trompetter Korps laat zien worden in eigen beheer ontwikkeld en het merendeel van de muziek is speciaal voor deze showband gearrangeerd. Het Kamper Trompetter Korps heeft de laatste jaren meerdere Europese, Open en Nederlandse titels bijgeschreven en bevestigd hiermee opnieuw haar status. Betrokkenheid, verantwoordelijkheid en motivatie, zijn gedeelde waarden binnen onze vereniging. Het gevolg is dat we het beste uit onszelf willen halen om het meeste plezier te beleven en de maximale voldoening ervaren Elk optreden is voor ons dan ook een nieuwe uitdaging die we met veel plezier aangaan. Het Kamper Trompetter Korps, een gepassioneerde showband die een blijvende indruk achterlaat. Wij zijn het Kamper Trompetter Korps!