Het Kamper Trompetter Korps en het Jong KTK werden beiden Nederlands Kampioenen tijdens het ODSC in Assen. Deze Nederlands Kampioenschappen die ook bekend staan als het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) zijn een mooi moment om te kijken waar beide korpsen staan. 

VERASSENDE NEDERLANDS KAMPIOENEN
De kampioenen van het Jong KTK mochten voor het eerst in haar bestaan deelnemen in de Basisklasse. Na jaren in de jeugdklassen te zijn uitgekomen ging het Jong KTK de strijd aan met volwassen orkesten. Een enorme nieuwe uitdaging voor onze jonge muzikanten die ook op het WMC in Kerkrade de competitie zullen aangaan. Dit jaar zal het Jong KTK deelnemen aan de showwedstrijden in de First Division van het WMC. Een divisie waar ze vooral tussen senioren-orkesten zullen laten zien wat ze in huis hebben. Het ODSC is dus een mooie moment om in kaart te brengen wat er nog verbeterd kan worden.

Het Jong KTK legde een geweldige uitvoering van hun show ‘City of Stars’ op de groene mat van het Achillis 1984 stadion. De jongens en meisjes van 11 t/m 16 jaar haalden het maximale uit zichzelf en legden de lat voor de competitie gelijk hoog. Een bijzonder groot deelnemersveld presenteerde zich vervolgens aan de jury. Wie zou zich de Nederlands Kampioenen 2017 mogen noemen? Aan het einde van de middag volgde een zenuwslopende prijsuitreiking. Met een prachtige score van 89.38 punten mag het Jong Kamper Trompetter Korps zich officieel Nederlands Kampioen noemen in de Basisklasse. Een wereldprestatie van deze jongens en meisjes!

HET KAMPER TROMPETTER KORPS WEET TE IMPONEREN
Als titel verdediger werd het KTK uitgedaagd door gerenommeerde korpsen als Showband Marum en de Rijnmondband uit Schiedam. In de hoogste klasse beloofde het een spannende strijd te worden. Wie zou er met de felbegeerde Nationale titel naar huis gaan. Bovendien, een belangrijke graadmeter naar het komende Wereld Muziek Concours. Om zich optimaal voor te bereiden heeft het KTK de afgelopen periode dan ook ontzettend hard gewerkt. Na geweldige optredens van de andere topkorpsen was het aan KTK om haar vernieuwende show ‘Carpe Diem’ te presenteren.

Het KTK brengt een totaal theater en wil het publiek meenemen in een beleving. Met een geweldige uitvoering van deze show wisten de muzikanten het publiek en de jury te imponeren. Diverse reacties maakte duidelijk dat het korps de toeschouwers wist te emotioneren. Er volgde een ongekend applaus, een staande waardering en een groot enthousiasme voor de prestatie van het Kamper Trompetter Korps. Met een score van 88.92 punten mag het KTK zich officieel weer Nederlands Kampioen noemen in de hoogste klasse!

BIJZONDERE PRESTATIE
‘s Avonds wist het KTK bovendien het vice-kampioenschap binnen te halen van het Open Nederlands Kampioenschap (ODSC). Het mag gezegd worden, de showbands hebben zich opnieuw op de kaart gezet. Als vereniging hebben de ambassadeurs van de stad Kampen bewezen dat er bijzonder talent in deze Hanzestad aanwezig is. Twee Nationale titels gingen mee naar huis en een trilogie werd compleet gemaakt. De afgelopen jaren wist het Kamper Trompetter Korps het ODSC in Assen drie keer op rij te winnen!!

Onze huisfotograaf Fotografiecor.nl was deze dag voor een groot deel aanwezig en maakte een geweldige reportage. Kijk eens onder het kopje MEDIA op deze website voor een beelden fotoverslag. Geniet nog een keer na van deze geweldig succesvolle dag vol Nederlands Kampioenen.