KenG Leiden

Zijne Majesteit de Koning opent op woensdagmiddag 19 juni 2019 het vernieuwde Museum De Lakenhal in Leiden. Show- en Marchingband K&G Leiden is gevraagd dit evenement muzikaal te ondersteunen.

Na een restauratie en uitbreiding van ruim twee jaar heeft het museum nu een nieuwe vleugel die ruimte biedt aan tijdelijke tentoonstellingen. De vaste collectie beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid vanaf de zestiende eeuw tot nu is vanaf de opening permanent te zien ‘Wij zijn blij verrast en trots dat het organiserende evenementenbureau XSAGA ons gevraagd heeft om dit evenement muzikale luister bij te zetten’ aldus bandmanager Christiaan Bastiaan van K&G.

Al eerder traden de orkesten van K&G op voor leden van het koningshuis zoals tijdens het bezoek van Koningin Beatrix aan Leiden, bij het huwelijksfeest van koning Willem Alexander en Koningin Maxima in de Arena in Amsterdam en tijdens de heropening van kasteel Endegeest in Oegstgeest. Ook verleende K&G haar medewerking tijdens staatsbezoeken van de presidenten Clinton en Bush aan Nederland waarbij ook leden van het koningshuis aanwezig waren.

Aansluitend op de Koninklijke opening wordt Museum De Lakenhal met een vierdaags openingsfestival van 20 tot en met 23 juni weer teruggegeven aan het publiek. Tijdens dit festival verzorgt Jong K&G op zaterdag 22 juni tussen 10.00 en 12.30 uur diverse optredens.