Korpsmuziek.nl zal vandaag tijdens het ODSC in Assen een eerste test doen met de nieuwe website. De nadruk ligt daarbij vooral op het nieuwe live-gedeelte, waarmee Korpsmuziek de bezoekers tijdens grote evenementen nog beter wil bedienen.

Achter de schermen wordt al weken gewerkt aan een compleet nieuw platform. De nieuwe website heeft een live-ticker gedeelte, een grote wens van de KM redactie om tijdens live evenementen makkelijk en snel het laatste nieuws te kunnen publiceren zonder dat de volger de pagina moeten verversen. Updates schuiven dus vanzelf in beeld, ook op de mobiel.

Vandaag zal dan ook voornamelijk het live gedeelte getest worden zoals Facebook-live en een live-stream op Youtube. Ook deze beelden zouden, samen met tekst en social media interactie, in de ticker moeten komen. Ben jij- of zijn jullie actief in Assen, of als thuisblijver, zorg dan dat je de social media tags goed gebruikt. Het wordt ook voor de redactie dus een spannende dag.

Verhuizing
De bezoekers krijgen zaterdag ook een voorproefje van hoe de site eruit gaat komen te zien en welke informatie er te vinden is. Na het evenement wordt echter wel weer overgeschakeld op de oude website. “We gaan de laatste aanpassingen doorvoeren en dan volgt er nog een grote verhuizing”, zegt initiatiefnemer Cor Vosseberg. “Tijdens die verhuizing zouden we dan een dag ‘op zwart’ moeten en dat willen we niet. Vanzelfsprekend gaan we snel overschakelen, want het WMC komt er ook al snel aan.”

Financieel
Om de nieuwe website deels te kunnen bekostigen loopt er al een tijdje een crowdfundactie op VoorDeKunst.nl Afgelopen weekend hebben we het streefbedrag gehaald, waarvoor onze grote dank aan de founders!. Waardeer je onze doelstelling en ons vrijwilligerswerk voor de muziek sector, dan kun je ons nog steeds ondersteunen. De actie loopt nog enkele dagen en mogelijk kunnen we zelf het grootste gedeelte financieel rond krijgen mede door jou/jullie donatie. Een groot aantal founders gingen je al voor, waaronder ook Korpsen en organisaties, zelfs is er een “KorpsenChallenge bezig. We hopen ook op jouw steun. Alvast Bedankt!

 

De adressen voor zover nog niet bekend:
www.korpsmuziek.nl (ook mobiel)
Instagram: #korpsmuziek
KM Twitter: @Korpsmuziek_nl #korpsmuziek
KM Live Twitter: @KM_Live #KMLive
Youtube: Kanaal CorpsMusic
Facebook pagina: Updates door KM redactie
Facebook group: Openbare Facebook groep
KM Soundcloud: Audio & Interviews

Na het ODSC in Assen zal de oude site weer actief worden. Tot aan de verhuizing naar de nieuwe hoster zal de oude website gebruikt worden. Daarna, vóór het WMC zal de oude site, met alle artikelen en informatie verdwijnen. Zijn er echt artikelen die mee moeten naar de nieuwe website, laat het ons dan weten. Een nieuwe site, een frisse start voor Korpsmuziek.nl !