Na groot succes op taptoes, concoursen en festivals met de show Vive La France, brengt de Mercurius Marching-/Showband dit jaar een compleet nieuwe show getiteld Disney Favorites.

Het is alweer voorjaar en dat betekent dat het seizoen voor de marchingbands en drumfanfares weer zal beginnen. Zo ook voor Mercurius uit Assen.. Met Vive la France, de show uit 2016 en 2017, deed de band mee aan vele taptoes ,het ODSC en de Rasteder Musiktage. De show viel zowel bij het publiek als bij de jury’s in de smaak en Mercurius mag zich, na een mooie score op het ODSC, vanaf 2017 middenklasse- band gaan noemen. De leden van de band hebben hier hard voor gewerkt en ze hebben zich vol goede moed en nieuwe energie op de nieuwe show gestort.

Er zijn alweer vele kilometers gemaakt om de nieuwe choreografie in te studeren en ook op de muziek wordt hard gestudeerd. Het thema van de show is Disney, zoals de titel Disney Favorites al verklapt. Vele bekende nummers uit verschillende Disney films komen terug in deze show en Mercurius hoopt hiermee wederom het publiek in te kunnen pakken. Een leuk feit om te vermelden is dat de band de laatste maanden een groei heeft kunnen zien in ledenaantal, waardoor de muziek, en de band, nog meer de breedte in kan zowel muzikaal als show-technisch Ook de nieuwe leden werken hard om Disney Favorites, onder leiding van Simon Visser, te laten slagen voor de première op Koningsdag 2018.

In de aanloop naar Koningsdag presenteert Mercurius iedere week een nieuw filmpje in de serie ‘The road to Kingsday’. In deze filmpjes worden vele aspecten belicht van het showlopen, het instuderen van de show en vele andere zaken Ook worden er delen qua show en muziek gepresenteerd. Op deze manier kunnen aanhang, publiek en/of andere geïnteresseerden de vorderingen op een leuke manier volgen.

Op de facebook-pagina en op het Youtube kanaal van Mercurius kunt u deze filmpjes bekijken.

Het instuderen van de show kost veel tijd en soms moeten er wat aanpassingen gedaan worden voor de leden, maar de band zit op koers. Tot aan koningsdag staan de (extra) repetities in de agenda. Mercurius ziet u graag verschijnen op 1 van de taptoes waar de band acte de présence zal geven, want ook deze agenda begint langzaam maar zeker vol te stromen. Mocht u de Mercurius Marching & Showband nog willen boeken neem dan contact op met boekingen@mercurius assen.nl

www.mercurius-assen.nl www.facebook.com/mercuriusassen