Home Evenementen Taptoe Mijn 25e Taptoe organiseer ik voor de 100e verjaardag van Rotterdam aan...

Mijn 25e Taptoe organiseer ik voor de 100e verjaardag van Rotterdam aan Zee

492
0

Sinds 1997 organiseer ik taptoes en regel ik show- en marchingbands voor parades, defilé’s en corso’s. In 1997 werd ik als het ware in het diepe gegooid toen ik werd gevraagd of ik Taptoe Ter Heijde en de grote taptoe in Monster wilde organiseren. Dit was de allereerste keer dat ik dat deed, maar ze waren geslaagd en heb ik taptoe Monster totaal drie keer mogen organiseren. Helaas is de organisatie daarna gestopt. En in Ter Heijde is het met 5 showkorpsen een jaarlijks terug kerende taptoe.

Vorig jaar kreeg ik de vraag van het bestuur van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee of ik, net als in 2014, in Hoek van Holland een taptoe wil organiseren. Deze keer voor de 100e verjaardag van Muziekvereniging Rotterdam aan Zee. Omdat ik ook bij deze vereniging altijd een groot welkomstgevoel heb hoefde ik niet lang over de vraag, om weer een taptoe te organiseren, na te denken. Vanwege mijn eigen Show- en Twirlvereniging “The Maranto’s” Ter Heijde aan Zee heb ik ook met “Rotterdam aan Zee” een jarenlange goede band.

Een taptoe organiseren is voor mij een uit de hand gelopen hobby geworden. Afhankelijk van een budget is het toch altijd weer een grote uitdaging om een mooi programma in elkaar te kunnen zetten. Want de ene keer heb je een beperkt en de andere keer een ruim budget. Maar gelukkig krijg ik het altijd weer voor elkaar om een mooi programma aan het publiek te presenteren. Zo ook in Hoek van Holland in 2014, maar ook nu weer op zaterdagavond 10 juni 2017 welke mijn 25e
taptoe is welke ik organiseer.

Zo zal drumfanfare Haaglanden uit Pijnacker de spits afbijten met haar nieuwe taptoeshow “Screenshots”. Na drumfanfare Haaglanden kan u genieten van muziekvereniging Da Capo uit Lisse met hun galashow “Flowering the World”. Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten presenteert als derde korps haar mooie show “When Prince Becomes King”. Het aanwezige publiek heeft een primeur, want tijdens deze taptoe presenteert de Show & Marching Band van de jubilerende vereniging Rotterdam aan Zee voor de allereerste keer haar gloednieuwe taptoeshow “Centennium” aan het publiek. Als laatste showkorps zal drum en showband Adest Musica uit Sassenheim haar nieuwe show “The Composer” aan u presenteren. Met deze nieuwe show zal zij ook deelnemen aan het Wereld Muziek Concours (W.M.C.) in Kerkrade.

Taptoe “100 JAAR ROTTERDAM AAN ZEE” zal om 18:15 uur worden vooraf gegaan met een korte streetparade en de taptoe begint om 20:00 uur. Kom allen kijken, de entree is GRATIS. U zal er geen spijt van hebben, want de shows van alle korpsen is strelend voor oog en oor.

Tot ziens op zaterdagavond 10 juni op het sportpark van HVC’10 aan de Rondgang 10 te Hoek van Holland.

Antoon van Bommel