Na de vele regenbuien van de afgelopen dagen waren de weergoden de organisatie van de muziekshow in Zeist goed gezind. Onder een aantal zonnestralen bezorgden vier topkorpsen het ruim aanwezig zijnde publiek een heerlijke avond. Eigenlijk had de organisatie niet de intentie om dit jaar iets te organiseren; men wilde volgend jaar tijdens de viering van 80 jaar bevrijding groots uitpakken. Omdat het Slot dit jaar 100 jaar in handen is van de gemeente Zeist, heeft met toch besloten om ook dit jaar een taptoe te organiseren.

Dit jaar werd de muziekshow niet gehouden op het plein voor Slot Zeist, maar op het grasveld in de achtertuin van het Slot. Hierdoor hadden de bezoekers het Slot in de rug, en konden de muzikanten eens genieten van het mooie uitzicht. Een andere verandering was de streetparade voorafgaand aan de Muziekshow. Bij eerdere editites vertrokken alle orkesten vanuit het Figi theater naar het Slot, wat altijd erg indrukwekkend was. Nu was het alleen Show- en Marchingband Juliana, die statig richting het slot marcheerde.

Klokslag 19.30 werd de opening van de Muziekshow verzorgd door het Kamper Trompetter Korps en na wat korte woorden van de wethouder, kon het eerste orkest van start.

Uit Stiens marcheerde de Showband Takostu heel beheerst het veld op. Vanavond brengt Takostu hun show getiteld “The Spirit”. En die Spirit hebben we gezien. De show begon rustig, maar al snel zat zowel in de muziek als de show het tempo er lekker in. Op onder andere muziek van Abba en Acda en de Munnik en een mooie slagwerk solo kon het publiek genieten van een heerlijke show. Het publiek was op de hand van Takostu: er werd luidkeels meegezongen op verzoek van de maître, welke op veel applaus kon rekenen voor de show met zijn mace.

Na Takostu was het de beurt aan de Show- en Marchingband Juliana uit Amersfoort, die bijna een thuiswedstrijd speelde. Onder leiding van Joey van Loveren betraden zij het veld voor hun show “Rocketman”. Het blijft altijd indrukwekkend om het orkest het veld op te zien en horen komen. Nadat het orkest in de showformatie stond kon het publiek mee bewegen, klappen en zingen op de muziek van onder andere Phil Collins, Train, Sheppard en Hardwell. En dit gebeurde dan ook zeer uitbundig.

Na het geweld van Juliana was het tijd voor nieuw geweld. Dit keer was het de beurt aan het Kamper Trompetter Korps. Ook dit orkest staat altijd garant voor een spectaculaire show. En dat werd het zeker. Het KTK bracht vanavond hun nieuwe showproduct “Feel”, welke gaat over muziek, herinneringen en emoties. Het KTK wist het publiek te vermaken met goed slagwerk, mooie melodieën, zuivere solisten en strakke showfiguren. Het korps zette een goeie show neer.

Als laatste deelnemer van de avond marcheerde de Show- en Marchingband AMIGO uit Leiden het veld op voor hun uitvoering van de “Key of Love”. Met de up-tempo nummers en ballads van o.a. Phil Collins, Beyonce en Aerosmith nam het orkest het publiek mee langs verschillende emoties. De toeschouwers werd getrakteerd op enkele mooie solo’s en een swingende sousafonist. Onder luid applaus verliet ook AMIGO het veld.

Na de show van AMIGO was het tijd voor de finale, met een bijzonder tintje. De opmars van de finale werd verzorgd door een massed band optreden van Juliana en AMIGO. Gezamenlijk brachten zij de mars “Euphoria” ten gehore, welke erg goed uit de verf kwam met ruim 70 muzikanten. Na een kort dankwoord vanuit de organisatie, het koraal en het Wilhelmus marcheerden de korpsen op eigen muziek af en namen nog een keer het applaus van het publiek in ontvangst. Mede door het enthousiasme van het publiek, gaven zowel Takostu als het Kamper Trompetter Korps nog een extra toegift voor het kasteel, iets was zeer gewaardeerd werd door het publiek.

Muziekshow Zeist, een mooie en goed opgezette show, met een mooi deelnemersveld. Helaas was de Muziekshow niet voor het Slot, maar daar zullen ongetwijfeld goede redenen voor zijn. Alvast een tip voor in de agenda… Muziekshow Slot Zeist 5 mei 2025.

Bekijk hier een registratie van de Muziekshow Slot Zeist