Op zaterdag 24 maart waren in Eindhoven de finals van de Indoor Percussion Wedstrijden van Colorguard Nederland (CGN). De jeugdmuzikanten van Woudklank Grootegast en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk hebben afgelopen seizoen onder de naam WooDi Percussion Ensemble deelgenomen aan de wedstrijden in Wijchen, Leeuwarden en Eindhoven. Met de show ‘Pleasure’ lieten de enthousiaste leden zien, dat samen muziek maken ontzettend leuk is. Bij de finals in Eindhoven beoordeelde de jury de show met 73,50 punten en dit waren 8 punten meer dan bij de wedstrijd in Leeuwarden. Een supermooie uitslag! In de Marching Cadet Class was dit seizoen maar 1 deelnemer, waardoor WooDi de befaamde kampioensvlag kon meenemen naar het Noorden.

Eind 2016 is er een samenwerking aangegaan met Woudklank Grootegast en Showkorps D.I.N.D.U.A. Oldekerk op het gebied van de muzikale jeugdopleiding. De leerlingen van beide verenigingen volgen individuele lessen via de regionale muziekschool en de ensemblelessen staan onder leiding van de jeugdinstructie van beide verenigingen. Met het resultaat in Eindhoven zijn beide vereniging ontzettend blij en hiermee mag de samenwerking absoluut een groot succes genoemd worden.

WooDi Percussion Ensemble
WooDi Percussion Ensemble is een samenwerking tussen de jeugdmuzikanten van Woudklank Grootegast en Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Samen bundelen zij de krachten om voor de eerste keer een show te kunnen laten zien en deel te nemen aan de indoor percussion wedstrijden. WooDi wil u in haar eerste show laten zien waarom zij muziek maken. Zij doen dit namelijk om plezier te maken, maar ook om het publiek te vermaken. De productie van dit jaar heet daarom ook: Pleasure! In deze show wordt er gewerkt met diverse instrumenten en zullen er bekende nummers worden gespeeld.  De muzikanten doen dit jaar voor het eerst mee aan de indoor percussion wedstrijden van Colorguard Nederland. WooDi zal op 10 februari te zien in Wijchen, 10 maart in Leeuwarden en op 24 maart, tijdens de finale, in Eindhoven. De instructie is in handen van Jacco Cruiming en Marco Posthumus. Meer informatie: www.showkorpsdindua.nl www.woudklankgrootegast.nl jc@showkorpsdindua.nl info@woudklankgrootegegast.nl