Passie, HIP, Premier en Con Spirito reizen in het weekend van 7 en 8 maart naar Zweden om in Götenborg deel te nemen aan een evenement van SIPAA, de Swedish Indoor Performing Arts Association.

De groepen doen mee aan Music in Motion, een jaarlijks evenement waar onder meer ook Got Motion bij betrokken is, al meerdere jaren deelnemer aan het CGN Indoor Percussion.

De groepen zijn enthousiast over de aankomende reis. “Voor veel leden is het de eerste keer dat ze naar Zweden gaan,” vertelt Henry van Maanen, drijvende kracht achter HIP en Passie.

Ook Paul Doop, voorzitter van CGN, is enthousiast: “Al enkele jaren ondersteunen we SIPAA vanuit CGN door met juryleden en clinicians naar Götenborg te gaan. Het is buitengewoon mooi dat er nu ook groepen meegaan. Erover vertellen en uitleg geven aan de Zweedse jongeren is mooi, maar er gaat niets boven het kijken naar buitenlandse leeftijdsgenoten met dezelfde hobby als jij.”

Dat is ook wat Henry verwacht: “Het zal voor veel leden geweldig zijn om kennis te maken met het land Zweden en de Zweedse jongeren. We zullen er vast nog lang over napraten.”

Passie zal de colorguard show laten zien waarmee ze dit seizoen deelnemen in de A-Class van CGN. HIP en Premier zijn A-Class percussion groepen en Con Spirito doet bij CGN mee in de Winds Open Class.

Paul Doop, Edwin Beens, Bouke Schaap en Mathieu Meulenaere zijn de CGN juryleden die alle optredens in Zweden gaan beoordelen.

CGN deelnemers:

Premier Krommenie Indoor Perciussion A
Con Spirito Joure Indoor Winds Open
HiP Zoetermeer Indoor Percussion A
Passie Zoetermeer Color Guard A

De groepen reizen af met twee bussen en een vrachtauto en er gaan in totaal 80 mensen mee.