Home Showkorpsen Nieuw uniform S&MB K&G

Nieuw uniform S&MB K&G

1132
0

Volgend jaar bestaat K&G 90 jaar. Een mooie leeftijd om het wat rustiger aan te gaan doen zou je kunnen zeggen. Maar niets is minder waar. Er wordt op allerlei fronten keihard gewerkt. Zo is er de afgelopen jaren heel veel gebeurd aan de kant van de jeugd. Want die heeft ten slotte ook voor ons als vereniging de toekomst. Sinds 2014 werken we met de nieuwe jeugdvisie “Jij bent K&G!” met “Kay & Glenn” als jeugd-huisstijl. U kent ze vast wel. Met de komst afgelopen september van de ‘K&G University’ biedt K&G een complete leerlijn aan van zeer hoog niveau voor de allerjongsten tot en met Jong K&G. Iets waar we heel trots op zijn en waarmee we aanstormende talentjes aan ons weten te binden.

Maar ook de grote broers van de Show- en Marchingband hebben niet stil gezeten. Het komt er tenslotte weer aan… eind juli… en dus stond de afgelopen maanden voor dit orkest alles weer in het teken daarvan… het WMC. De opzet is zoals elke 4 jaar het ontwikkelen van de ultieme mars en show. Bij het afwerken van de details wordt natuurlijk gekeken naar het totaalplaatje. En dat plaatje is niet compleet zonder uniform. Wel nu…

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, organisatorisch, financieel en artistiek, maar eindelijk is het zover… Hij is er…! Het nieuwe uniform van de Show- en Marchingband.16 Jaar hebben de mannen het met oude uniform uitgehouden en we kunnen u vertellen… dat was echt ruim voldoende tijd om uiteindelijk een doorkijkje te geven op plekken waar dat echt niet de bedoeling is.

Een enquête onder de orkestleden leverde het belangrijkste uitgangspunt voor het ontwerp van dit nieuwe uniform. Namelijk dat K&G herkenbaar moest blijven als K&G. Een kleine werkgroep heeft het ontwerp verder in detail uitgewerkt. Net als het vorige uniform is het ook nu weer afgeleid van het uniform van de United States Marine Corps. De look en feel is dus in grote lijnen gelijk gebleven met nog steeds de variatie in blauwe en witte broek, pet en baret. De meest opvallende aanpassingen ten opzichte van het oude uniform zijn:

-De sluiting van de kraag in het midden (terug van weggeweest)
-Diverse goud accenten
-De dubbele rode bies op de blauwe broek
-Het embleem op de pet en baret
-De toevoeging van een zwarte koppel naast de witte die we gewend zijn

Deze zwarte koppel zal worden gedragen in combinatie met de blauwe broek en pet. De witte koppel blijft in combinatie met de witte broek en baret.