Zaterdag 15 april was het eindelijk zover. Na 18 jaar in het vorige uniform te hebben gelopen konden de muzikanten van Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim eindelijk in hun nieuwe uniformen de straat op. In september van 2019 jaar begon het allemaal, een werkgroep ging zich richten op het nieuwe uniform. Ook werden er manieren verzonnen om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Verschillende leden gingen brainstormen en kijken wat gerealiseerd kon worden. Zo werd er o.a. een carwash en een veiling georganiseerd om de benodigde €185.000,00 bij elkaar te verzamelen.

De weergoden waren zaterdag goed gezind want de zon scheen volop en het Oranjeplein stond vol met enthousiast publiek om Adest Musica te zien schitteren. De middag begon om 13.45 uur, in het voorprogramma traden de Adest Kids en Aspiranten op. Na het welkomstwoord van voorzitter Wim van Vliet ging Adest Brass optreden en liep de Jeugdband in een streetparade door het centrum. Om 14.30 uur maakte de Drum- en Showband o.l.v. tambour-maître Arjen Looijenstein hun entree in de prachtige nieuwe uniformen.

Wethouder Reny Wietsma sprak vol lof over hoe Adest Musica door acties het geld bij elkaar had gekregen. Jullie zien er prachtig uit en wij als gemeente zijn bijzonder trots op jullie. Hierna vertelde speaker Marco van der Plas over de verschillen van het nieuwe uniform met het oude. Het zijn voornamelijk details, het uniform blijft een afgeleide van het Garderegiment Grenadiers, het meest opvallende daarbij is het gouden front en de kolbak. De herkenbaarheid is dus gebleven, maar nieuw is bijvoorbeeld de rode bies aan de zijkant van de broek en het grenadiers logo op de knopen, een exploderende granaat. Op de mouw zit nu het rang onderscheidingsteken van sergeant- majoor, en schoen is niet langer meer zwart-wit maar nu helemaal zwart. Adest Musica draagt momenteel het gala tenue, maar beschikt ook nog over een witte broek en een platte pet. Deze kunt u zien tijdens de taptoe op 13 mei in Park Rusthoff.

Tambour-maître Arjen kreeg vervolgens de nieuwe sjerp omgehangen door de voorzitter. Mooi om te vermelden is dat hierop is het wapen van de gemeente Sassenheim is geborduurd. Rond 15.15 uur vertrok iedereen enthousiast terug naar ’t Onderdak om onder het genot van een hapje en drankje na te genieten van deze mooie Adest-dag. Zaterdag 22 april begint officieel het muzikale seizoen met de jaarlijkse Bloemencorso. Adest Musica is er helemaal klaar voor!