Home Showkorpsen Nieuwe dirigenten Juliana Amersfoort

Nieuwe dirigenten Juliana Amersfoort

625
0

De Chr. Muziek- en Showband Juliana heeft een nieuwe muzikale leiding. Verenigingsvoorzitter Gabriel Witteveen: “Wij zijn heel blij te kunnen melden dat Juliana vanaf nu een nieuwe muzikale weg inslaat. De band krijgt niet één maar zelfs twee nieuwe dirigenten. Beide dirigenten, die elkaar al vanaf de lagere school kennen, zullen in een duo functie de repetities gaan leiden. Juliana stelt u voor aan Gerben Kralt en Dennis Hazenoot, twee toppers die al volop werkzaam zijn in de showband wereld”.

Om alles wat de heren doen en al bereikt hebben op te noemen gaat te ver en heel veel mensen kennen ze dan ook al. Zo is Gerben in juli WMC-kampioen mars geworden met De Floraband uit Rijnsburg en is Dennis al jaren succesvol met Amigo Leiden. Naast dirigent is Dennis ook componist/arrangeur een taak die hij ook bij Juliana zal gaan uitvoeren.

Voorzitter van de Juliana commissie Lisette Alves Miranda: “Wij zijn superblij met deze twee topdirigenten. Met beide heren hebben we al een keer een repetitie gedaan waar de muzikanten zeer enthousiast over waren. Wij zien een duobaan absoluut niet als een probleem, sterker nog, ze vullen elkaar heel goed aan en weten precies van elkaar wat de ander goed kan. Die kwaliteiten zullen onze vereniging gaan helpen om Juliana nog verder te verbeteren. Wij kunnen niet wachten om met Dennis en Gerben aan de slag te gaan”

Gerben en Dennis volgen Bart van Meijl op die zo’n 14 jaar binnen de vereniging actief is geweest. Eerst als dirigent van jeugdkorps Bernhard en vanaf 2006 als muzikaal leider van Juliana. Met Bart heeft Juliana veel successen gehad. Denk aan internationale taptoes in Birmingham; Luzern en diverse Duitse steden tijdens de Musikparade. Op wedstrijdgebied werden een aantal gouden medailles behaald bij het WMC Kerkrade. Naast vele mooie momenten op muzikaal gebied was Bart ook een vraagbaak en adviseur bij allerlei beleidsmatige zaken. Het nu gaan werken met deze twee nieuwe dirigenten is ook een idee van Bart. Lisette: “We hebben ontzettend veel te danken aan Bart en hopen nog lang met elkaar in contact te blijven. Zo af en toe een advies zouden wij heel fijn vinden. Bart bedankt!”

Gabriel sluit af: “Als bestuur zijn we trots dat het ons gelukt is om deze toptransfers af te ronden en hopen we op een hele fijne en succesvolle samenwerking”.

Juliana is dit jaar nog te zien tijdens taptoes in Sleeuwijk en Groningen en op 10 oktober speelt het korps de volksliederen bij de, waarschijnlijk cruciale, voetbalwedstrijd Nederland-Zweden in de Johan Cruijff Arena. In 2018 zal Juliana tijdens maar liefst 6 voorstellingen van de Duitse Musikparade aanwezig zijn.

Om Juliana te volgen: www.juliana-amersfoort.nl of www.facebook.com/julianaamersfoort