Op zondagmiddag 4 februari was de “Fryske Preview” van drie deelnemers aan de indoorcompetitie van CGN. Sternse Slotlanders, Con Spirito en het NFPC gaven elkaar een kijkje in de keuken. Ook het (boven verwachting) in grote getale aanwezige publiek kon meekijken. Verrassend omdat de opzet vooral educatief was en de deelnemers elkaar konden zien, elkaar konden inspireren om zo van elkaar te kunnen leren. En het was fijn, heel erg fijn dat de publieke belangstelling zo groot was. Dank jullie wel!

De opzet was even simpel als doeltreffend: alledrie lieten ze twee keer hun show zien en de staffleden van de clubs spraken hun bevindingen in op hun telefoon en delen die met elkaar.
Sternse Slotlanders beet het spits af met hun show “Once upon a Time” en lijken patent te hebben op “verzorgd muzikaal spelen”. Met een grote groep en visuele ondersteuning van de guard is het veld goed gevuld. Beheerst, in balans en verzorgd is de show samen te vatten. Inhoudelijk een goed programma!

Con Spirito heeft een andere koers gekozen en hoe! De show “Lost memories” gaat over dementie en dat is serieus. Hoe anders dan afgelopen jaren doen ze dit programma en hoeveel beter ook. Geweldig hoe de show zich ontwikkelt en hoe de spelers anders hebben leren spelen. Dit past de groep veel beter en Con Spirito laat zien en horen deze uitdaging aan te kunnen. Er zijn in de voorbereiding keuzes gemaakt die tot een verbluffende verbetering hebben geleid. Mooi programma met een indrukwekkend en emotioneel slot.

Het NFPC komt met het programma “The Box“. Het thema is “haal de oorlog uit ieder kind”. De voice-over neemt ons mee door het programma, maar hoewel het programma muzikaal en visueel al heel solide staat is het thema nog niet duidelijk zichtbaar. De link met Warchild is nog niet zichtbaar maar dat gaat de komende weken nog gebeuren lieten de Dokkumers weten. De spelers laten een goede technische basis zien en daarmee een goed vertrekpunt voor het programma.

Een prachtige middag met drie verschillende shows die elk veel potentie hebben. Een citaat van een bezoeker: “wat zijn deze clubs al ver”.

Op naar de komende wedstrijden: Wijchen, Almere, Leeuwarden en Eindhoven voor een mooi indoor seizoen!