“Contrast is the difference in light or color that makes an object visible. And the eye sees it all” Graag stellen we aan u voor: Oculus, het showproduct van Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden. Oranje zal dit nieuwe programma pas in 2019 gaan brengen aan het publiek, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang.

Tijdens Oculus zal het oog getriggerd worden door visuele contrasten. Hoekig, rond, vierkant, groot, klein, hoog en laag. U zult ze allemaal zien. Deze visuele hoogtepunten worden aangevuld door prachtige muziek, die één op één samen gaat met het gekozen contrast.

In het dagelijks leven heeft men veel te maken met contrasten. Deze verschillen komen voor in de breedste zin van het woord: Verschillend van mening, verschillend van huiskleur, verschillend van afkomst… Oranje laat met hun nieuwe productie zien dat ook verschillen samen kunnen gaan. Daarnaast laat Oranje zien dat het samenbrengen van verschillen sterker maakt en, in het geval van Oranje, leidt tot een krachtig product.

Slagwerkinstructeur Jurgen van der Meulen en dirigent Richard van Eden gaan de komende maanden met Oranje Oculus muzikaal studeren, zodat er in de wintermaanden gestart kan worden met het instuderen van de choreografie. Marsinstructeur Eduard veldkamp zal een adviserende rol innemen bij het schrijven van de choreografie, die vanaf oktober dit jaar wordt ingestudeerd.

Wacht nog even, blijf ons volgen en laat uw oog het werk doen kijk vanaf volgend jaar naar ‘OCULUS’.