Op zaterdag 10 november a.s. organiseert de jeugdafdeling van de Rotterdamse muziekvereniging “Euroband” weer hun jaarlijkse Open Huis. Hierbij kan de belangstellende jeugd en hun ouders een kijkje nemen “achter de schermen” bij het jeugdorkest “Jong Euroband” uit Charlois.

De jeugdafdeling geeft jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar de mogelijkheid om opgeleid te worden in de wereld van muziek en show bij een echt muziekkorps. Zowel het kunnen bespelen van een muziekinstrument als het leren marcheren en maken van showfiguren in korpsverband word je bij Jong Euroband bijgebracht. Je hoeft er nog niets voor te kunnen of kennen!

Open Huis: muziekworkshops, informatie én optredens!
Tijdens het Open Huis komen alle facetten van het jeugdmuziekkorps aan bod. De kinderen kunnen de diverse instrumenten (zoals trompet, trombone, bariton, fluit, saxofoon en trommel) uitproberen, kunnen het jeugdorkest zien repeteren en optreden én mogen ook zelf al mee marcheren in het korps! De ouders krijgen tegelijkertijd alle informatie over de muziekvereniging in het algemeen en Jong Euroband in het bijzonder. Het programma start om 10:30 uur en duurt tot 12:00 uur. Dit alles wordt gehouden in het clubgebouw van de Euroband, de “Schalmei”, gevestigd aan de Krabbendijkestraat 520 (wijk Pendrecht in Charlois). U bent welkom vanaf 10:15 uur. Uw kopje koffie of theestaat al klaar en voor de kids chocomel of fris. En natuurlijk hebben wij daar iets lekkers bij. En als dank voor de komst ontvangt ieder kind na afloop een leuke goodie bag van Jong Euroband!

Meer informatie
Meer informatie over “Jong Euroband” en de Open Huis is te vinden op de website van Jong Euroband, www.jongeuroband.nl . Graag tot ziens op zaterdag 10 november!