Het is december dus de spanning binnen de Euroband voel je alweer toenemen: de winterbattle van Jong Euroband komt er weer aan! Alweer voor de derde opeenvolgende keer zal in de week voorafgaande aan de kerstdagen dit fantastische muziekspektakel weer te horen maar vooral ook te ZIEN zijn in de Schalmei.

Op dinsdagavond 19 december a.s. is het weer zover. De grote zaal van de Schalmei zal weer omgetoverd worden in een heuse arena met winterse- en kerstsferen. Deze sfeervolle ambiance is alleen al een bezoek waard!

Voor wie het nog niet weet: tijdens de winterbattle gaan drie teams bestaande uit jeugdleden van Jong Euroband en aangevuld met enkele seniorenleden van de show- en marchingband de muzikale strijd met elkaar aan. Extra leuk is het hierbij dat de 10 allernieuwste Music Kids die vorige maand zijn gestart met hun Music Kids programma hieraan ook zullen deelnemen.

Ieder team – dat onder aanvoering staat van een captain uit de SMB – moet drie dezelfde verplichte nummers spelen. Ieder team is echter wel vrij om hier een eigen originele invulling en uitvoering aan te geven, zowel muzikaal als wat betreft de presentatie (visueel). Daarnaast moet ieder team nog één eigen keuzenummer ten uitvoer brengen. En als de voortekenen vanuit de voorbereidingen die nu gaande zijn niet bedriegen dan belooft het nóg meer spektakel te worden dan het vorig jaar tijdens de tweede editie al was!

De teams worden weer beoordeeld door een officiële jury én het aanwezige publiek. De jury bestaat uit enkele leden van het instructieteam van Jong Euroband. Verder geeft het publiek een beoordeling middels het volume (aantal decibellen) van het applaus. Hoe harder het applaus des te hoger het aantal punten dat gescoord wordt door het team. En dan kan ieder team ook nog één keer de joker inzetten voor een bepaald nummer waarvoor de punten dan dubbel tellen.

Het winnende team zal uiteraard de prachtige wisselbeker winnen die sinds vorig jaar is ingesteld. Vorig jaar was het team van Ruben (genaamd “The Frozen Stars”) de winnaar van de battle en zullen dit jaar natuurlijk proberen de beker in hun bezit te houden. Maar ook de twee andere teams – dit jaar onder aanvoering van Barry en Fos – zullen uiteraard alles in het werk stellen om ook in het bezit te komen van de wisselbeker. Het zal zeker weer een spannende en enerverende muzikale strijd worden.

Dus komt dat zien en mee beleven op dinsdag 19 december in ons repetitiegebouw Schalmei aan de Krabbendijkestraat 520. De battle start om 19:30 uur, de zaal is open vanaf 19:15 uur. Uiteraard is de toegang geheel gratis. De verwachting is dat de strijd ongeveer een uur zal duren. Hierna is er nog een gezellig samenzijn in de kantine van de Schalmei.