Op dinsdagavond 8 oktober houdt marching-/showband Mercurius uit Assen een open repetitie. Tijdens deze avond kunnen mensen, die zich aangemeld hebben, meespelen met de fanatieke en groeiende vereniging.

Mercurius bestaat nu zo’n 15 jaar en is een van de jongste showbands van Nederland. De band is regelmatig te zien bij allerlei optredens zoals straatparades, bloemencorso’s en taptoes in binnen- en buitenland. Tot een aantal jaar geleden was het ondenkbaar dat Mercurius zou deelnemen aan concoursen, inmiddels zijn ook deze optredens niet meer weg te denken. De Mercurianen hebben hoge ogen gegooid op diverse Mars- en showwedstrijden in binnen-en buitenland. In 2017 tijdens het Open Dutch Showcorps Championships (ODSC) promoveerde Mercurius naar de toen nog ‘middenklasse’ en in navolging daarop werden ze op het ODSC 2019 Nederlands kampioen Starklasse met de show ‘Disney Favorites’.

Plezier en enthousiasme staan bij de leden van Mercurius in een hoog vaandel en daarnaast is het natuurlijk belangrijk te kunnen samenwerken en samenspelen in een team.

Mercurius heeft leden variërend in leeftijd van ca 12 tot 60 jaar, de repetities vinden standaard plaats op de dinsdagavond van 20:00-22:00 uur.

Aanmelden voor de open repetitie kan via speelmee@mercurius-assen.nl onder vermelding van naam en instrument.