Rock, pop, muziek uit een bekende PS4-game: het komt allemaal voorbij op de Donateursuitvoering die muziekvereniging Oranje organiseert op zaterdag 14 oktober om 16.00 uur in mfa De Doarpsfinne. Niet alleen presenteert Oranje zich in vol ornaat – wat betekent dat er meer dan 100 muzikanten en majorettes in actie komen, ook worden de bezoekers bijgepraat over de ontwikkelingen binnen de muziekvereniging die in 2019 het 125-jarig bestaan hoopt te vieren.

In de schijnwerper De Donateursuitvoering is een jaarlijks evenement voor Oranje waarbij de muziekvereniging de gelegenheid aangrijpt alle onderdelen die het in huis heeft, in de schijnwerpers te zetten: muzikanten en majorettes van tussen de 7 en 70 jaar zetten hun beste beentje voor! De naam Donateursuitvoering komt voor uit het feit dat het concert vroeger speciaal voor de donateurs was. Nu is dat niet meer zo, maar door de naam te handhaven, geeft Oranje aan nog steeds erg dankbaar te zijn voor alle ‘freonen’ die jaarlijks een vrijwillige bijdrage storten in de clubkas. Deze donaties zijn erg welkom en worden besteed aan het instrumentarium, muziek, uniformen en jeugdopleiding.

Jubileum Naast dat Oranje zich in de volle breedte presenteert, worden bezoekers op de hoogte gebracht van de plannen die deze bruisende muziekvereniging heeft. Achter de schermen wordt namelijk hard gewerkt aan een spectaculair programma voor 2019: het jaar dat Oranje 125 jaar bestaat: een mijlpaal! Maar ook dit jaar staat er nog genoeg op stapel, zoals een fantastisch Kerstconcert door de fanfare in december, en de majorettes die uit mogen komen op het Nederlands kampioenschap: ook in december.

Allemaal komen! Mooie muziek, dans én feest: alle reden om zaterdag 14 oktober een kijkje te komen nemen in de sfeervolle entourage van mfa De Doarpsfinne. De aanvang is 16.00 uur, maar u kunt vanaf 15.30 uur naar binnenlopen. De koffie staat klaar en de toegang is gratis.