Vlaggetjesdag is voor Show- en Drumfanfare Duindorp altijd een belangrijk optreden. Als oudste marchingband van Scheveningen is de druk altijd hoog. Dit jaar was de druk echter onmetelijk veel hoger, want Vlaggetjesdag 2017 betekende ook de première van de nieuwe taptoeshow ROCK CITY.

Het weer was prima, de sfeer perfect, de generale repetitie de avond ervoor was alles wat je van een generale repetitie mag verwachten, het publiek in grote getale aanwezig, dus alle ingrediënten voor een succesvol optreden waren aanwezig. En dat bleek. Vanaf de opmars schoten de vonken van Duindorp af. Alles liep zoals het zou moeten lopen. Het publiek kon de Haagse hits van o.a. de Golden Earring en Anouk zeer waarderen en beloonde tussendoor de muzikanten met een klaterend applaus! Na afloop van de show en tijdens de afmars werd Duindorp opnieuw getrakteerd op een daverend applaus. De première zat er op en was een groot succes!

Onder leiding van tamboer-maître Francis Beijer liep de show perfect en na afloop waren zowel het publiek, de muzikanten zelf, maar de mede-muzikanten van de andere aanwezige korpsen vol enthousiasme over de nieuwe taptoeshow van Show- en Drumfanfare Duindorp. Zoals slagwerkinstructeur Ronald Krassenburg op Facebook liet weten; met deze show is Duindorp klaar voor een mooie, muzikale toekomst!

Voor twee leden was het een extra speciale dag; voor Noah de Bruijn en Annelies Meijer was de première van ROCK CITY hun eerste officiële optreden met het eigen instrument. Zij werden na afloop, bij terugkomst op Lindoduin nog even extra in het zonnetje gezet!