Afgelopen maandag reisde Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” af naar Herve om op te treden bij Cavalcade de HERVE. De cavalcade is een van de belangrijkste evenementen van Herve en vindt ieder jaar plaats op Paasmaandag. Het was de eerste keer dat Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” hier van de partij mocht zijn. De cavalcade trok veel publiek. Het publiek reageerde enthousiast op de muziek van het showkorps. Waar zij langsliepen, klonk enthousiast applaus en de gezichten oogden bijzonder blij.

De komende maanden is Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” weer te zien in eigen omgeving. Er staan weer diverse optredens gepland.

Kijk op www.showkorpsdindua.nl waar en wanneer deze optredens plaatsvinden.

‘The Door’

Volgend weekend gaat Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” op werkweekend. Tijdens dit weekend zal er gewerkt worden aan de nieuwe show ‘The Door’.

Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” vertelt in deze nieuwe show het verhaal van het leven. Iedereen komt op deze wereld als een blank canvas. Nog niet getekend door ervaring, nog niet gekleurd door emotie. ‘The Door’ leidt naar verschillende werelden waarin je jezelf leert kennen. Een magische wereld waarin je je eigen fantasie los kunt laten. Een wereld vol met liefde, de sterkste emotie die er is. Elke ervaring en emotie voegt een nieuw stukje toe aan je eigen ik. Met muziek van onder andere “Alice in Wonderland”, Yiruma en een gedeelte uit de “Firebird Suite” vertelt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”…:‘ The Door’.

 

 

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.