Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden heeft met ingang van 7 januari 2021 een nieuwe dirigent: René Leckie uit Leiden. René is geen onbekende voor Oranje, hij is al jaren één van de vaste arrangeurs van Oranje en schreef onder andere de kampioensshow Concert’O. Met Leckie haalt Oranje één van Nederlands meest succesvolle dirigenten op het gebied van mars en show in huis.

Wie is René Leckie
René (1974) studeerde af aan het Rotterdams Conservatorium voor trombone en haalde zijn HaFaBra directie op het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sinds 1994 is hij dirigent, en veel bekende mars – en show orkesten in Nederland hebben onder Leckie’s leiding gestaan, waaronder Rijmondband Schiedam, Floraband Rijnsburg, Amigo Leiden en Euroband Rotterdam. Momenteel dirigeert hij bij K&G en K&G3 uit Leiden en de Harmonie van Da Capo Lisse. Met meerdere orkesten was hij als dirigent zeer succesvol tijdens het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, zo behaalde hij met zijn orkesten meerdere wereldtitels en behaalde hij een groot aantal top 5 noteringen op de wereldranglijst. Naast dirigeren en arrangeren is hij een veelgevraagd jurylid van de KNMO op de onderdelen mars en show. Sinds 2017 is hij voorzitter van de technische commissie mars binnen de KNMO.

Leckie werkte ook met bekende artiesten, o.a. Jochem Myjer, Wesley Klein, Barbara Straathof en Justine Pelmelay en instrumentalisten zoals, Bas Duister en Frank van der Poel (trompet), Evert Josemanders (trombone), Anneleen Schuitemaker (harp) en Ludo de Goeje (viool). Tevens is hij zelfstandig arrangeur/componist en werkt hij o.a. voor Dutch Music Partners.

De volgende stap
Met de aanstelling van René Leckie hoopt Oranje de volgende stap te kunnen maken. René heeft ontzettend veel zin om met de club aan het werk te gaan. Zo zegt Wilko van den Brink, voorzitter van Oranje, “René brengt energie in de club en werkt motiverend en inspirerend, waardoor de muzikaliteit de boventoon gaat spelen”, “We zijn blij met deze aanstelling en we zien uit naar een prettige en muzikale samenwerking”.