Op 16 juli marcheert de Show- & Marchingband en het gilde van Sint-Sebastianus Gendt door de straten van Basel. De Basel Tattoo parade is, na de Lord Mayer show 2019 in Londen, de volgende stap van grote internationale parades op weg naar het 525-jarig jubileum in 2024. Deze parade is voorafgaand aan de op één-na-grootste militaire taptoe ter wereld.

Nederland wordt daar trots vertegenwoordigd door Sint-Sebastianus inclusief vendeliers, die natuurlijk het Gelders immaterieel erfgoed uitdragen. Naast de statige marsen en populaire muziekwerken past het nieuwste onderdeel van Sebastianus, het exercitiepeloton, ook erg goed in de grote Zwitserse militaire Parade met meer dan 100.000 bezoekers.

Ook verzorgt Sebastianus dat weekend nog optredens bij het Hyperion Hotel en het Wirtschaft Schuetzenhaus. De leden kijken daarnaast ook enorm uit naar het bezoek aan de Basel Tattoo. Op 17 juli gaat de tournee via Duitsland weer terug naar Gendt.
In Duitsland wordt nog een mooi optreden gegeven in de Festzug van het Schützenfest van Schützenbruderschaft Sint-Sebastianus in Brühl.

De eerstvolgende internationale parade die daarna op de planning staat, is het Europees Schutterstreffen van 19 tot en met 21 augustus in Deinze (B). Hier nemen 425 groepen aan deel en worden 50.000 bezoekers verwacht. Sebastianus is gevraagd om daar meerdere onderdelen voor z’n rekening te nemen. De officiële opening, het begeleiden van de nieuwe Europese koning, de optocht en de afsluiting zullen ze muzikaal omlijsten. Tijdens de afsluiting zal Sint-Sebastianus alle twaalf volksliederen ten gehore brengen.