Dit jaar is er voor het eerst een jeugdkamp bij het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Sint Sebastianus was benaderd om deel te nemen aan dit jeugdkamp. Anne Wismans, Arno Meeuwsen, Dide Rensen, Koen Sweeren, Sven Ledder, Yvon Meeuwsen reisden op zaterdag 22 juli, samen met Jacqueline Leenders af naar het zuiden van Nederland.

Een week lang wordt er keihard gewerkt tijdens repetities, exercitielessen, workshops en improvisatie op het jeugdkamp van het WMC. Het uiteindelijke doel is om samen met jeugdleden van andere korpsen uit binnen- en buitenland een show te geven in een overvol Roda JC Stadion.

De andere korpsen waar de leden van Sebastianus mee oefenen zijn Rijnmondband uit Schiedam, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Tamarco uit Leiderdorp, Laurentius uit Voorschoten en Banda Musical Femenina Clemencia de Cayedo uit Colombia. “Ik vond het erg leuk, leerzaam en fijn dat je nieuwe mensen leert kennen met dezelfde hobby”, vertelt Sven Ledder.

“We hebben zondag 30 juli voor 20.000 mensen opgetreden. Dat vond ik best wel spannend, maar we gingen er helemaal voor!” laat Anne Wismans weten in de krant De Limburger. Jacqueline Leenders is mee als begeleiding en mocht meedenken bij het organiseren van spellen tijdens dit jeugdkamp en daar waar nodig springt ze bij, zoals bijvoorbeeld bij het ophalen van trompetten bij Adams in Ittervoort voor de Colombiaanse vrienden.

Het was een unieke beleving en ze deden vooral veel ervaring op die ze weer kunnen gebruiken en delen bij Sint Sebastianus.